Brazilka Valentina prvi transrodni model u Viktorijas sikretu

Brazilka Valentina Sampajo prvi je transrodni model američkog brenda luksuznog donjeg veša - Viktorijas sikret (Victoria's Secret).

Ponedeljak, 05.08.2019.

10:05

Izvor: Super žena

Brazilka Valentina prvi transrodni model u Viktorijas sikretu
Foto: Getty/Pascal Le Segretain / Staff

Podeli:

Valentina Sampajo je na svom profilu na Instagramu podelila fotografiju na kojoj se vidi kako sedi na stolici u belom bademantilu, a označila je ružičastu liniju donjeg veša marke Viktorijas sikret. Samo dan kasnije objavila je kratki video-snimak uz poruku da nikad ne treba odustati od snova.

Mnogi su nakon ove objave zaključili da je Valentina Sampajo postala prvi transrodni model ove modne marke.

Valentina Sampajo je nedavno ušla u istoriju kao prva transrodna osoba koja se našla na naslovnici magazina "Vog" (Vogue).

"Prva transrodna osoba u VS! Zbog toga sam presrećna", tvitovala je Lais Ribeiro, model Viktorijas sikreta.

Inače, u novembru prošle godine, direktor marketinga Ed Razek VS dospeo je u žižu interesovanja nakon što je izjavio da transrodni modeli ne bi smeli da se pojave na revijama Viktorijas sikreta.

Ubrzo nakon toga on se javno izvinio zbog ove izjave i VS je angažovao prvog transrodnog modela, prenosi Independent.

U februaru 2017. Valentina Sampajo je postala prvi transrodni model koji se predstavio na naslovnici časopisa francuskog izdanja "Vog". Kasnije se našla i na naslovnicama ovog magazina i u Brazilu i Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.