Pčeličina edicija Kako je biti: Duhovit pogled na istoriju

Pčelica vam predstavlja ediciju od osam ilustrovanih knjiga, koje na duhovit način govore o istoriji, različitim zanimanjima i geografskim oblastima: Kako je biti astečki sveštenik, Kako je biti egipatski balsamer, Kako je biti engleski vitez, Kako je biti japanski samuraj, Kako je biti pirat sa Kariba, Kako je biti praistorijski lovac, Kako je biti rimski gladijator i Kako je biti vikinški ratnik.

Utorak, 13.08.2019.

09:38

Izvor: Super žena

Pčeličina edicija Kako je biti: Duhovit pogled na istoriju
Foto: Promo

Podeli:

Svaka od knjiga ove edicije namenjena je mališanima koji već imaju interesovanje za istorijske teme, ali sadržaji koje im nude udžbenici i konvencionalna istorijska literatura nisu dovoljni da umire njihovu radoznalost.

Zbog toga su ove knjige osmišljene da na efektan način predstave epohu i određeno zanimanje iz istorije posredstvom neobičnih činjenica, koje spadaju u red podataka verovali ili ne. Pošto su ove knjige namenjene mlađim osnovcima, svaka je koncipirana kao pripovedanje u prvom licu iz perspektive dečaka koji putuje kroz vreme i direktno se upoznaje sa događajima i ljudima vremena u kome se našao.

Time se smanjuje distanca, jer je pripovedač začuđen onim što vidi podjednako kao i mi, jer je sličnih godina kao i čitalac i, na kraju, njegovo pripovedanje iz prvog lica doprinosi uverljivosti.

Neverovatno uzbudljive, dinamične, luckaste, poučne i informativne – ove knjige će postati omiljena literatura malih radoznalaca i ljubitelja istorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare