Kako da pravilno negujete svoj dekolte?

Ne radi se samo o veličini poprsja, već i o zdravoj i mladoj koži na ovom području. Dekolte i vrat odaju starost i mogu čak dodati godine. Što pre počnemo da brinemo o ovim oblastima, duže će izgledati lepo.

Sreda, 04.09.2019.

10:00

Izvor: Ženskimagazin.rs

Kako da pravilno negujete svoj dekolte?
Foto: Depositphotos/innervision

Podeli:

Koža na vratu je mnogo tanja nego na licu. Praktično je lišena masnog tkiva i ima malu količinu lojnih žlezda. Zbog toga brzo gubi vlagu. Neadekvatna briga o ovim mestima može prouzrokovati brzo starenje kože.

Kako da sačuvate svoj dekolte da bi izgledao lepo i zdravo što je duže moguće?

1. Kao lice

Za svakodnevnu brigu o vratu možemo koristiti istu kozmetiku kao i sredstvo za uklanjanje šminke na licu. Onda je dobro isprati kožu hladnom vodom, koja će poboljšati cirkulaciju i učvrstiti kožu. Setimo se i pravilnog toniranja za tip kože.

2. Pravilna primena kozmetike

Krema se najbolje nanosi u obliku masaže, koja se uvek mora odvijati od dekoltea do brade. Ovo će biti suprotan smer od gravitacije. Poboljšava cirkulaciju krvi u kapilarama i sprečava starenje kože. Kozmetiku treba masirati desnom rukom na levoj strani i obrnuto. Kada tretirate kožu, ne zaboravite na područja ispod pazuha i vrata.

3. Domaći načini za čvrstu kožu dekoltea

Za brzo poboljšanje izgleda vrata i dekoltea mogu pomoći hladne obloge. To možete uraditi na primer sa zamrznutom kockom leda - potrebno je masirati kožu na vratu i dekolteu laganim kružnim pokretima prema bradi oko 3 minuta. Nakon ove masaže koža će postati elastičnija.

*ALT

4. Piling jednom nedeljno

Piling dekoltea i vrata treba da se radi jednom nedeljno. Za to je najbolje koristiti fini piling. Stručnjaci naglašavaju da je u slučaju kože sa tendencijom pucanja kapilara bolje koristiti enzimski piling. Ne sadrži abrazivne čestice i ne izaziva mehaničku iritaciju kože. Posle tretmana pilinga stimuliše se proces obnavljanja ćelija, koža je svetlija i glatka, a preparati koji se koriste - kreme ili maske za lice - bolje se apsorbuju.

5. Obratite pažnju na sunce

Lice, ruke i dekolte su najviše izloženi suncu. Lice je prekriveno šeširom, naočarima, kosom, ruke su u stalnom pokretu, ali je dekolte izložen stalno. Bez zaštite od sunca, koža će se brzo osušiti i pojaviti se bore. Vredno je pokriti dekolte u leto, u vreme najvećeg izlaganja suncu i ne zaboraviti na kozmetiku sa UVA i UVB filterima. Nemarnost u ovoj oblasti može dodatno dovesti do opekotina, promena boje, pega ili drugih fleka.

Kada vršimo tretman lica ili masažu lica u profesionalnom salonu lepote, treba takođe primeniti tretman za vrat i dekolte. Sve ove oblasti zahtevaju čišćenje, hidrataciju, učvršćivanje, regeneraciju ili poboljšanje fleksibilnosti. Vredi se toga setiti tokom dnevne nege.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.