Ivana Peters o onome što nije probala: "Eto, malo sam ja čudna"

Vlasnica jednog od najboljih vokala na našoj muzičkoj sceni, nekadašnja članica grupe Tap 011, ali i aktuelna članica grupe Negativ Ivana Peters, govorila je za Superženu kako održava svoj glas, u kojem uživaju svi koji vole da slušaju njenu muziku.

Četvrtak, 10.10.2019.

12:00

Izvor: Super žena

Ivana Peters o onome što nije probala:
Foto: B92/MA

Podeli:

Ivana kaže da je redovno pevanje način da se održava glas.

"Otkad znam za sebe ja sam nešto pevala. Bila sam u muzičkoj školi, pevala sam u horu, ali u dve grupe. To vam je kao kad neko redovno pere zube, ujutru i uveče. Slično je i sa glasom. Redovno, konstantno pevanje je jedini način da se glas održava", rekla je Ivana u razgovoru za Superženu.

"Ako bih bila pospana ili ako bih se razbolela, eventualno ćutala dva dana, sigurno ne bih mogla da pevam ovako kako to sada radim", istakla je Ivana.

Pevačica kaže da nema neki određeni ritual kada je čuvanje glasa u pitanju, kao što je čuveno ispijanje jajeta. Kaže da to nije nikada probala.

*ALT

"Meni tako nešto nikada nije bilo potrebno. Bilo je i slučajeva kada sam pila hladna pića pred nastup. Nekada sam bila i aktivni pušač, ali ništa od toga mi nije smetalo da pevam", rekla je pevačica.

Ona je naglasila da je bilo momenata kada je čak i namerno radila sve ove stvari kako bi videla da li može da peva, što joj je predstavljalo izazov. Na pitanje zašto je to radila, Ivana odgovara:

"Eto tako. Malo sam ja čudna", našalila se Ivana.

Pevačica kaže da joj, kada je glas u pitanju, posebno smeta gužva i buka, tačnije kada treba glasno da priča, kao i pasivno pušenje, iako je nekada uživala u cigaretama.

"Iako sam bivši pušač, ne pušim već 8 godina, pasivno udisanje dima mi jako smeta, ali njega ne mogu da kontrolišem", ističe Ivana.

M. Anđelković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.