Avanture u šumskoj školi

Najnovije Pčeličino izdanje za mlađe osnovce „Avanture u šumskoj školi”, dolazi nam iz pera Bojana Ljubenovića, a za sjajne ilustracije pobrinula se Marina Veselinović.

Četvrtak, 14.11.2019.

14:00

Izvor: B92

Avanture u šumskoj školi
Foto: Promo

Podeli:

Već na prvi pogled pomislili bismo da baš ovako treba da izgleda jedna knjiga za decu, dopadljive ilustracije, krupan font, zanimljiv format. Oni koji budu pročitali ovu knjigu će se u to i uveriti.

Jedno toplo prolećno jutro na stoletnom stablu i propust malenog zekana da pozdravi starije komšije sa „dobro jutro”, kao i jedna nemarna veveričica, koja je za sobom ostavila ostatke od doručka, navešće šumske starine, sovu, orla i gavrana, da osnuju šumsku školu.

U šumsku školu na Hrastovoj planini svi su dobrodošli. Ova neobična škola, sa još neobičnijim učenicima naučiće nas šta su požrtvovanost, sreća, sloga, drugarstvo, a najvažnije od svega kako da postanemo bolje osobe.

Odlomak iz ove knjige, zapravo „Priča o sreći” nalazi se i u Pčeličinoj lektiri za drugi razred osnovne škole. Domaća lektira ponovo je deo nastavnog plana i programa, a izbor iz kratkih priča savremenih pisaca predviđen je za drugi razred.

U Pčeličinom kompletu lektire za drugi razred osnovne škole, u izboru „Priče iz ormana”, pored kratkih priča 15 ostalih savremenih autora, našla se i „Priča o sreći” Bojana Ljubenovića. Zasluženo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare