Vreme je za novi ritual: Zašto je popodnevna kafa mnogo bolja od jutarnje?

Ništa nas bolje ne razbudi ujutru od šolje dobre i jake kafe.

Četvrtak, 26.12.2019.

13:18

Izvor: Super žena

Vreme je za novi ritual: Zašto je popodnevna kafa mnogo bolja od jutarnje?
Foto: Depositphotos/livfriis

Podeli:

Svaka osoba ima neki svoj jutarnji rital, ali ono što je skoro svima zajedničko je ta šoljica prve jutarnje sveže mlevene kafe koja nas osvaja svojim mirisom i ukusom, koja nas razbudi i učini da počnemo dan odmorni i sveži. Ali u ovom užurbanom svetu u kome se sve menja brzinom svetlosti vreme je za novi omiljeni ritual u kojem ćemo možda još više uživati. Popodnevna sveže mlevena kafa je ono što će vas podići verovatno i više od jutarnje. Zamislite da je petak i vikend je pred vama, već se radujete, jer je to idealna prilika da uživate sa prijateljima i voljenim osobama, pričate o svemu i smejete se, piše Stvar ukusa. Oni će vas osloboditi briga i tereta. Kada ovaj trenutak opuštanja upotpunite gustinom i bogatom penom sveže mlevene kafe osećaćete se kao na vrhu sveta. Započinjanjem novog omiljenog popodnevnog rituala obogatićete svoj život, radovaćete se sitnicama i jedva čekati da se vratite sa posla ili da se nađete sa prijateljima da uživate u tom fantastičnom ukusu za koji će vam samo delovati kao da je nov, a to je u stvari dobro poznata sveže mlevena kafa.

Imaćete utisak da ste promenili dosta stvari u svom životu, a vi ste samo odlučili da vaš svakodnevni popodnevni ritual postane odvajanje trenutka kako biste se posvetili sebi i svojim mislima ili zbližavanju sa dragim ljudima uz omiljeni napitak.

Kada se vratite kući umorni sa posla, a tamo vas sačekaju deca i spremanje ručka, vi prvo napravite savršenu sveže mlevenu kafu i popijte je u miru i tišini. Tako ćete se napuniti neverovatnom energijom i snagom da ćete sve obaveze završiti kao od šale.

Jedan gutljaj sveže mlevene kafe u popodnevnim časovima izbaciće vas iz svakodnevne rutine i jedna takva sitnica može učiniti da se osećate kao da ste promenili život iz korena. Taj jednostavni ritual svojom magijom mirisa i ukusa će učiniti da postanete pravi hedonisti koji znaju da se prepuste potpunom uživanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare