Poslužite se ovim trikom i skuvaćete najukusniju testeninu

Vodu u kojoj kuvamo testeninu obično prosipamo, a evo za šta se možete upotrebiti. Kuvanje testenine je jedna od najlakših i najrazumljivijih tehnika. Čak i neiskusan kuvar to ume da uradi.

Petak, 14.02.2020.

19:00

Izvor: Super žena

Poslužite se ovim trikom i skuvaćete najukusniju testeninu
Ilustracija/Foto: depositphotos/fotohunter

Podeli:

Ovaj jednostavan zadatak, međutim, ima više trikova nego što ste mislili, a čuvanje vode od testenine je jedan od njih. To je jedan od koraka na koji se najčešće zaboravi.

Voda u kojoj se kuvala testenina je puna skroba i soli. Iako može da izgleda mutno i prljavo, ona je ključ ukusnog sosa i ukusnog jela s testeninom. Nakon što se vaša testenina skuva, izvadite je iz lonca. Možete ostaviti vode koliko želite.

Sačuvajte jednu šoljicu vode po loncu testenine, dodajte sos u lonac s vodom i promešajte, zatim dodajte testeninu. Sadržaj skroba obogaćuje vaš sos, a sadržaj soli daje dodatni ukus, piše 24sat.hr.

Skrob deluje i kao sredstvo za zgušnjavanje. Ovaj trik je ono što odvaja prosečna jela s testeninom od ukusnih, složenih jela u vašem omiljenom italijanskom restoranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare