5 grešaka koje pravimo prilikom korišćenja maski za lice

Kako bi poboljšale izgled ali i kvalitet svoje kože, većina žena koristi maske za lice. Jednostavane su za upotrebu i daju trenutni efekat. Za ovaj postupak vam nisu potrebne stručne veštine, ali neka pravila ipak treba uzeti u obzir, jer greške mogu negativno uticati na kožu lica.

Ponedeljak, 02.03.2020.

14:42

Izvor: Cosmopolitan

5 grešaka koje pravimo prilikom korišćenja maski za lice
Foto: depositphotos/poznyakov

Podeli:

Greška 1: Ne uzimate u obzir tip kože

Pre nego što napravite masku, morate da odredite potrebe kože. Na primer, hranljiva maska je kontraindicirana vlasniku kombinovane i masne kože, ali za suvu je pravi spas.

Greška 2: Koristite masku svaki dan

Zapamtite: piling, čišćenje i maske sa efektom liftinga mogu se raditi 1-2 puta nedeljno. Ako prekršite ovo pravilo, možete da uništitee hidrolipidni sloj kože. Kao rezultat toga, dolazi do iritacije, perutanja, a u najgorem slučaju i do upale.

Ipak, koristite hidratantne maske bez ograničenja. Usput, ako ga nanesete u tankom sloju, slobodno ostavite proizvod do jutra.

Embed from Getty Images

Greška 3: Ne čistite kožu lica pre maske

Svaki spa tretman trebalo bi da počne čišćenjem lica. Samo u tom slučaju, aktivne komponente maske mogu prodrati duboko u kožu i raditi punom „snagom“.

Greška 4: Držite masku duže od navedenog vremena

Uvek pročitajte uputstva pre upotrebe. Na osnovu sastava proizvoda, proizvođač izračunava vreme nanošenja. Ako je maska potpuno suva na licu, dobićete suprotan efekat: dovešće do dehidratacije kože.

Greška 5: Nanesete masku na kožu oko očiju

To područje na licu je vrlo osetljivo i zahteva posebnu negu. Maske za lice su previše agresivne za nju. Ako treba da navlažite kožu oko očiju, bolje je koristiti posebne maske ili flastere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare