Direktorka vrtića savetuje roditelje kako da se ponašaju s decom koja su navikla na vrtić VIDEO

Gotovo da ne postoji roditelj dece vrtićkog uzrasta koji se ovih vanrednih dana nije zapitao kako da ih zabavi, kako da kvalitetno prvedu vreme u izolaciji, a da se na kraju dan ne svede na crtane filmove i mobilne telefone.

Četvrtak, 02.04.2020.

17:01

Izvor: B92

Direktorka vrtića savetuje roditelje kako da se ponašaju s decom koja su navikla na vrtić VIDEO

Podeli:

Svaki savet, svaka ideja roditeljima znači, a sve u sklopu najvažnije misije svih nas ovih dana - Ostani kod kuće.

Gordana Radojičić, direktorka PU "Dečje carstvo", rekla je za TV Prvu da je njen kolektiv snimio različite aktivnosti koje svakodnevno objavljuju na društvenim mrežama i kanalu na Jutjubu, a koje su zabavne, edukativne i za decu i za roditelje jer u opisu svake igre roditelj može da vidi na koji način kroz igru i aktivnost daje doprinos svestranom razvoju svog deteta. Akcija je osmišljena sa ciljem da se deca ne odviknu od vrtića i svakodnevnih aktivnosti koje imaju tamo.

Ona je ujedno posavetovala roditelje da u izolaciji sa decom ostanu dosledni.

"Kad god je krizna situacija, roditelji postanu popustljivi i pravila koja su važila ranije prestanu da važe zbog svih spoljnih faktora. Zato poručujem roditeljima da ostanu dosledni u svojim vaspitnim stilovima i da pravila važe i dalje, jer sve će ovo proći."

Isto tako smatra da deca koja su navikla na kolektiv, da su navikla na interakciju i igru sa drugima i pošto im je u ovom momentu jedini kolektiv njihova porodica, da roditelj treba da se uključi u dečju igru i da je suptilno usmerava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.