Tinejdžeri razumeju trenutnu situaciju, ali roditelji moraju da popuste u ovim stvarima

Roditeljima u ovim danima vanrednog stanja i izolacije najviše glavobolje zadaju tinejdžeri.

Sreda, 08.04.2020.

15:29

Izvor: Super žena

Tinejdžeri razumeju trenutnu situaciju, ali roditelji moraju da popuste u ovim stvarima
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Tinejdžeri očekuju dosta mira za sebe, da budemo kratki, precizni, da shvatimo njihovu potrebu za druženjem, izgradnjom statusa sa vršnjacima, što se često kosi sa onim što mi od njih tražimo. Zato, kako smatra pedagog Snežana Golić, ne moramo da slušamo baš svaki razgovor našeg tinejdžera i komentarišemo.

Golićeva za TV Prvu još kaže da mladi očekuju da razumemo njihove promene raspoloženja, da im dozvolimo da budu tužni i malo glasnije srećni i da im u ovom periodu dozvolimo više interneta i telefona, iako su tinejdžeri svesni situacije u svetu.

"Sve zabrane dolaze na mnogo višem nivou i verujem da to tinejdžeri shvataju i da nam neće zameriti ukoliko im branimo da negde idu ili fizičke kontakte sa vršnjacima, ukoliko ih ograničavamo. Pozivam vas da sa njima podelite istinite informacije, da zajedno pogledate vesti, jer i neprijatne scene mogu da prihvate bez velikog straha, ali opet sa preuzimanjem odgovornosti za svoje ponašanje. Ovo je apel stručnjaka na svetskom nivou i imajte poverenja u svoje tinejdžere da to mogu da razumeju", ističe Golićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare