Ne vole je, ali je ona drugu godinu zaredom najmlađa milijarderka

Drugu godinu zaredom Kajli Džener je ponela titulu najmlađe milijarderke na svetu koja je svoj novac sama zaradila.

Četvrtak, 09.04.2020.

10:59

Izvor: Super žena

Ne vole je, ali je ona drugu godinu zaredom najmlađa milijarderka
Foto: Getty/Stuart C. Wilson / StringerFrazer Harrison / Staff

Podeli:

Kajli Džener se tako opet našla na prvom mestu Forbsove liste, kada je reč o najmlađem milijarderu koji je sam stekao svoj novac. Naime, ona je i dalje najmlađa, uprkos tome što su se mnogi bunili da ne bi trebalo da se nađe na samom vrhu zbog velikog uticaja njene porodice Kardašijan-Džener, ali ona i pored toga taj novac nije nasledila već zaradila.

Prošle godine u martu Kajli se prvi put našla na prvom mestu na Forbsovoj listi, a dodatno ga je zacementirala u oktobru kada je prodala 51 odsto udela u svojoj kompaniji Kajli kozmetiks za 600 miliona dolara. Kajli je tu kompaniju osnovala sa samo 18 godina, a i nakon prodaje ostala je zaštitno lice brenda, koji sada vredi oko 1,2 milijarde dolara.

Prvu milijardu je zaradila kada je imala 21 godinu, čime je pretekla Marka Zakerberga, koji je svoju prvu milijardu zaradio sa "svega" 23 godine.

Njen prvi posao je bio u porodičnom rijalitiju "Keeping Up With the Kardashians", a u vreme kada je počeo sa emitovanjem imala je devet godina. Rijaliti i danas traje, ovo je 16. sezona, a Kajli je uz to pokrenula i svoj rijaliti "Life of Kylie", koji se kratko prikazivao tokom 2017. godine.

Pre sedam godina Kajli, koja je tada imala 15 godina, sa svojom sestrom Kendal pokrenula je liniju odeće Kendall + Kylie. U Americi se prodaje na 390 lokacija, a širom sveta na čak 975.

Nakon ovoga pokrenula je Kajli kozmetiks, svoj najuspešniji projekat.

"Nisam očekivala ništa od ovoga. Nisam mogla da predvidim budućnost. Ali ovo priznanje je zaista dobar osećaj", rekla je Kajli ranije za Forbs, kad se pojavila na naslovnici tog magazina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.