Stara dobra pita od jabuka sa razvučenim korama VIDEO

Malo je zahtevnija za pravljenje, ali vredi...

Petak, 15.05.2020.

14:23

Izvor: bakina kuhinja

Stara dobra pita od jabuka sa razvučenim korama VIDEO
Foto: Bakina kuhinja

Podeli:

Potrebno je za testo:
400 g brašna
200 ml mlake vode
soli
ulje

Nadev:
5 jabuka
malo šećera
cimet

Priprema:

Zamesiti testo od brašna, vode i soli i dobro razraditi rukama. Razviti jufku veličine tanjira i ostaviti pokrivenu 15 minuta. Na veći sto raširiti stonjak koji malo pospete brašnom. Stavite testo i malo ga pouljite i utapkate ulje rukama. Ostaviti testo još 10-15 minuta da odstoji.

*ALT

Ruke malo premažete uljem i zavučete šake ispod testa sa prstima nadole i polako podižete testo uvis, širite ga i razvlačite sredinu. Spustite ga na sto i rukama razvlačite krajeve ukrug do preko stola. Testo se lepo razvlači kao žvaka. Pokidajte ivice razvučenog testa. Pouljite testo još malo i razbacajte rendane jabuke koje ste malo pošećerili i zamirisali cimetom.

Sredinu za šaku ostavite praznu i tu nožem rasecite testo i savijajte sa jedne i druge strane uz pomoć čaršava.
Presecite svaku rolnicu napola da je lakše ubacite u podmazan pleh. Premažite uljem i pecite 30-40 minuta na 200 stepeni C .

Kad se ispeče pokriti krpom. Pospite vanilin šećerom i, po želji, prah šećerom. Ako su vam kore mekane, recept vam je uspeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare