Žena fudbalske legende: "Spavao je s mojom najboljom prijateljicom, a pokušao da mi zavede i sestru"

Endži Best veselo govori o tome da voli da se zatvori u svoju kuću u blizini Henlija na selu Okfordšira. "Lepo je, tiho i mirno", kaže ona. "Osim činjenice da ćemo svi da umremo, bila sam jako srećna devojka."

Sreda, 20.05.2020.

11:39

Izvor: super zena

Default images

Podeli:

Endži danas daje savete na Instagramu u svojstvu nezvaničnog velnes gurua i živi sa bivšim profesionalnim hokejašem na ledu Markom Milerom i njihova tri psa spasioca, što je mnogo drugačije od njenog osmogodišnjeg braka sa fudbalskom legendom Džordžom Bestom.

Endži i Džordž Best bili su Bekamovi sedamdesetih. Rođen u Belfastu, on je bio vrhunski fudbaler Mančester junajteda, a ona manekenka, bivša Plejbojeva zečica i instruktorka fitnesa, ali njihov brak je bio sve samo ne idealan.

Džordž je preminuo 2005. sa samo 59 godina, a Endži je progovorila o njihovom odnosu, ali i o zavisnostima koje su ga skupo koštale.

"Morali ste da volite Džordža, svi su ga voleli jer je bio divan čovek, ali niko nije znao šta sam sve prolazila s njim. Ranih sedamdesetih nismo imali pojma šta je zavisnost. Mislila sam da Džordžu samo treba neko ko će mu prati veš, kuvati mu i stvoriti dom za njega, ali dalje od toga nisam znala", ispričala je Endži za Dejli mejl.

Džordž Best imao je problema s alkoholizmom, kockanjem, promiskuitetom... Endži je ispričala da je u dva navrata bio na rehabilitaciji, ali da od toga nije bilo ništa.

"Dvaput je bio na rehabilitaciji, ali to je bilo beskorisno. Samo je na kraju završio u krevetu s jednom ženom koja se takođe lečila", kaže ona.

Tokom života s Džordžom prošla je kroz mnoge teške trenutke. Ispričala je kako bi nestajao i po nedelju dana se ne bi vratio kući.

"Spavao je s mojom najboljom prijateljicom, a pokušao je da mi zavede i sestru", ispričala je.

View this post on Instagram

From this .......

A post shared by Angie Best (@angiebestofficial) on

"Nisam htela da odustanem od Džordža. Stalno sam mislila da ću pronaći način da mu pomognem, ali nisam uspela. Sad shvatam da on nije hteo da mu se pomogne. Bio je u depresiji, ali tih dana se nije znalo šta je to depresija", rekla je.

Endži smatra da je u depresiju upao zbog svoje velike slave.

"Bio je prvi slavan fudbaler, ali nije znao kako da se nosi s tim. Danas fudbaleri imaju agente, menadžere i psihijatre. Mi smo samo imali jedno drugo, a pokazalo se da to nije dovoljno. Bila je to stalna borba. Ja sam bila jako usamljena, nisam imala prijatelje kojima bih se usudila da se poverim jer bi sledeći dan to sve završilo u novinama."

"Fotografi su nam stalno bili ispred kuće. Bila je to noćna mora. Žene su me mrzele jer sam dobila Džordža, a muškarci su me mrzeli jer sam pokušavala da ga sprečim da izlazi s njima", priča Endži.

Ipak nije uspela da spreči žurke i opijanje.

"Biti u braku s alkoholičarem čini te užasnom osobom. Jednom sam mu stavila tablete za spavanje u čaj samo da ostane kod kuće. Spavao je 24 sata, jako sam se uplašila. Govorila sam njegovim prijateljima da mu ne daju da pije, ali njih nije bilo briga", rekla je.

Nakon što im se rodio sin Kolum, stvari su postale još gore.

"Kad mu je bilo samo tri nedelje, Džordž je nestao na 14 dana. Sedela sam s bebom, gledala kroz prozor svaku noć i razmišljala gde je on i da li je dobro. Nikad to neću zaboraviti", rekla je.

Razveli su se 1986. godine, a Džordž se sa svojim porocima borio sve do smrti.

"Žao mi je što nije tu da vidi kako mu sin odrasta, ali to je bio njegov izbor", zaključila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.