Posle pandemije koronavirusa - pandemija razvoda VIDEO

Epidemija koronavirusa polako jenjava ali, po svoj prilici, druga epidemija tek dolazi. Epidemija razvoda!

Utorak, 26.05.2020.

16:45

Izvor: super zena

Posle pandemije koronavirusa - pandemija razvoda VIDEO
Foto: Printskrin TV Prva

Podeli:

U Kini na primer, procenat razvoda je nakon korona-krize naglo porastao. U Italiji je karantin povećao broj onih koji čekaju razvod toliko da se procedura ne može obaviti regularno pred sudijom, već su pojedini sudovi prešli na onlajn razvode.

Kakva je situacija u Srbiji, da li korona uništava samo već načete brakove ali i da li ima tog leka i vitamina koji napola razoren brak može ojačati?

Bračni terapeut i osnivač Udruženja "Brak i porodica" Nebojša Savić rekao je da ova kriza može da se uporedi sa onom iz devedesetih godina.

"U tim kriznim vremenima broj razvoda opada zato što su ljudi imaju jednu zajedničku opasnost, zbijaju redove da lakše prežive i prebrode krizu i neku pretnju. Ali kada se situacija malo olabavi i kad pokušamo da se vratimo na neke normalnije tokove, onda se pokazuje neko pravo lice. Tako i ovde verovatno kao posledica koronavirusa možemo to da posmatramo i pozitivno i negativno i verovatno će biti u porastu broj razvoda", rekao je Savić te dodao:

"S druge strane možda ćemo videti i neku lepšu stranu krajem godine. Možda ćemo videti da se rodilo više beba".

On je dodao da se naše društvo menja ubrzano u svim pravcima.

"Ranije je razvod bio sramota. Čak je bila sramota da imate u familiji nekoga ko se razveo. Danas je to opšteprihvaćena stvar", istakao je Savić.

Pogledajte više u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.