Nije znala da je trudna: Otišla je u Hitnu misleći da ima kamen u bubregu a onda se porodila

Lizi Kvan je 23-godišnja instruktorka baleta koja je nedavno završila u Hitnoj pomoći, jer nije mogla da podnese bol u stomaku, ubeđena da ima kamen u bubregu, budući da ga ima već tri godine.

Četvrtak, 28.05.2020.

15:47

Izvor: Super žena

Nije znala da je trudna: Otišla je u Hitnu misleći da ima kamen u bubregu a onda se porodila
Ilustracija, Foto: Getty Images, Pool / Pool

Podeli:

"Bila je to najgora bol koju sam do sada doživela. Osetila sam jake grčeve u donjem delu leđa i stomaka, kao da me je neko udarao iznutra, što se zapravo i događalo", započinje priču Lizi za "Bazfid".

Međutim, posle četiri sata u Hitnoj pomoći, Lizi je saznala da su to zapravo trudovi i da će uskoro roditi bebu.

Budući da nije imala nikakve simptome, ova dvadesettrogodišnjakinja nije imala pojma da je u drugom stanju.

*ALT

Radila je više nego ikad prvih šest meseci trudnoće, a jela je prilično nezdrave namirnice. Zbog mnogo obaveza, nije stizala da vežba u teretani, i time je opravdavala svoju gojaznost. Takođe, bila je umornija nego inače, ali je to pripisala svom konstantnom radu.

"Menstrualni ciklus sam imala redovno, a kada sam malo istraživala, saznala sam da sam imala predležeću placentu, koja je uzrokovala krvarenje", objasnila je Lizi.

Pored toga, dijagnostifikovana joj je i preeklampsija, stanje uzrokovano hipertenzijom tokom trudnoće. Zbog toga je njena trudnoća bila visoko rizična, ali ni to nije znala.

"Nisam primila epidural, jer je bilo prekasno. Proživela sam neverovatne bolove. Porođaj mi je bio najtraumatičnije iskustvo u životu. Nisam znala da li ću roditi zdravu bebu, da li će biti dečak ili devojčica. Morala sam da primim mnogo informacija tokom porođaja", plašila se Lizi.

Uprkos svemu, Lizi je rodila zdravu devojčicu, a posle njene priče na Tiktoku, javile su joj se mnoge žene sa sličnim iskustvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.