Da li se sećate Milijane iz Đekne? E pa, skromna seljančica postala je bomba FOTO

Čitav Balkan pamti je po ulozi naivne Milijane iz serije "Đekna još nije umrla, a ka' će, ne znamo". Tada je bila mlada, neiskusna i tek na drugoj godini Akademije, a danas u 54. mnogi kažu da je postala prava bomba!

Utorak, 02.06.2020.

12:40

Izvor: Blic.rs

Default images

Podeli:

View this post on Instagram

Iz serije Djekna. Rezija: Zivko Nikolic

A post shared by Arijana Culina (@arijanaculina) on

Hrvatska glumica Arijana Čulina (54) glumačku karijeru je počela kada ju je poznati crnogorski reditelj Živko Nikolić pozvao da igra ulogu Milijane u legendarnoj seriji "Đekna još nije umrla, a ka' će, ne znamo".

Ona je tada, krajem osamdesetih, bila na Akademiji u Beogradu. Ova uloga bila je toliko autentična da je se i 30 godina nakon emitovanja serije svi sa naših prostora sećaju.

Iako je igrala u brojnim hrvatskim humorističkim serijama, Čulina je tek nedavno debitovala na filmskom platnu. Naime, Arijana je, s ekipom filma "Ne gledaj mi u tanjir" pre tri godine gostovala na FEST-u, na kom je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

"Ovo je za mene jedan vrlo emotivan trenutak i sad znam kako se osećaju ovi na dodeli Oskara. Samo da mi ga ne uzmu sada", našalila se ona po preuzimanju nagrade i dodala da je nagradu posvetila profesoru Predragu Bajčetiću, u čijoj klasi je i diplomirala glumu.

Malo njih zna da je ova glumica, koja ima stalni angažman u splitskom pozorištu, završila i muzičku školu, na odseku za solo pevanje. Publika u Srbiji ju je gledala i u seriji "Ruža vjetrova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.