Dečak koji je psu zakucao ekser u glavu je briga Centra za socijalni rad VIDEO

Pre nedelju dana u Novom Sadu je pronađen pas sa ekserom zakucanim u glavu. Posle nekoliko dana borbe za život psa, za kojeg su komšije tvrdile da je bio omiljen, pas je nažalost preminuo, a policija je utvrdila da mu je povrede nanelo dvanaestogodišnje dete.

Petak, 05.06.2020.

16:39

Izvor: B92

Dečak koji je psu zakucao ekser u glavu je briga Centra za socijalni rad VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Decu koja počine ovakva dela policija upućuje na Centar za socijalni rad.

"U ovakvim slučajevima se primenjuje savetodavni rad, usmeravanje, podrška da ne dođe do ovakvog ponašanja. Pokušavamo da decu uključimo u razlište aktivnosti da čak i materijalno podržimo porodicu, da se deca uključe u sportske, kulturne aktivnosti da bi se smanjilo nepoželjno ponašanje. Takođe decu upućujemo na određene usluge u zajednici kao što je dnevni boravak za decu u riziku, porodicu možemo da uputimo i na savetovalište, bilo Centra za rad ili usluge porodičnog saradnika ako je ta vrsta podrške potrebna samom detetu", otkriva za "150 minuta" Milica Džina Petković iz novosadskog Centra za socijalni rad i dodaje:

"Ako roditelji prihvate ove mere, onda su oni naši saradnici na putu da pomognu detetu da prevaziđe neprihvatljivo ponašanje i sa njima planiramo sve mere, u saradnji sa školom i nastavnim sistemom. Ako imamo problem sa roditeljima i ustanovimo da postoji zanemarivanje i zlostavljanje, onda se prema roditejima preduzimaju restriktivnije mere".

O kojim restriktivnijim merama je reč pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.