Sve češće se rastaju: Udvostručen broj razvoda u Srbiji među ovom populacijom VIDEO

U populaciji 65 plus broj razvoda se udvostručio u našoj zemlji. Zanimljivo je i da se muškarci ćešće i nakon gubitka životnog partnera i razvoda odluče da ponovo stupe u brak. Statistika govori da se žene više odlučuju da nakon razvoda život nastave bez bračnog druga.

Četvrtak, 25.06.2020.

12:54

Izvor: super zena

Sve češće se rastaju: Udvostručen broj razvoda u Srbiji među ovom populacijom VIDEO
Ilustracija/Foto: Wavebreakmedia/depositphotos

Podeli:

"U Srbiji se beleži broj razvedenih u ukupnoj populaciji, a između ostalih i rast broja razvedenih brakova starijih od 65 godina", rekla je Gordana Bjelobrk, načelnik odeljenja za demografiju u Republičkom zavodu za statistiku, gostujući u "Jutru" na TV Prva.

Ona je objasnila da je to možda zbog toga što nam raste starost celokupne populacije.

"Starije osobe se odluče da stupe u brak, dakle granica za stupanje u brak se povećava, produžava se očekivano trajanje života, koji je različiti za muškarce i žene i ono što je možda najbitnije došlo je do promene u starosnoj strukturi stanovništva. Znači sve više imamo jako starog stanovništva, starijih od 65 godina", objasnila je ona.

Pogledajte više u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.