Da li trudnice zaražene koronavirusom treba da doje? VIDEO

Čak šest pacijenata je juče, od ukupno 11, preminulo u niškom kliničkom centru. U toj zdravstvenoj ustanovi prema tim podacima 17 pacijenata je na repiratoru, među njima i dve trudnice koje su u teškom opštem stanju, dok treća trudnica ima težu kliničku sliku, ali je za sada stabilno.

Ponedeljak, 20.07.2020.

15:50

Izvor: Super žena

Da li trudnice zaražene koronavirusom treba da doje? VIDEO
Ilustracija/Foto: depositphoto/evgenyataman

Podeli:

I ovi podaci potvrđuju da koronavirus nije oslabio, naprotiv, zabeležene su mnogo teže kliničke slike nego u prvom talasu.

"Udruženja medicinska davali su neke preporuke na početku, koji se sada menjaju, jer ima više pacijenata koji su prošli kroz infekciju kovidom. Ovo su i dalje mali brojevi da bismo mogli da dajemo validne naučne podatke... Trudnice u ovom momentu mogu da obole na isti način na koji obolevaju i drugi ljudi i deca", rekao je u "150minuta" na TV Prva dr Radomir Aničić, ginekolog u GAK "Narodni front".

On je rekao da nisu imali teške slučajeve kovid infekcije kod trudnica te navodi da su se rađala takođe deca koja su imala koronavirus.

Podsetio je na preporuke Svetske zdravstvene organizacije da i trudnice koje su zaražene koronavirusom treba da doje svoju decu.

"Tu ne treba da bude sprečavanja dojenja deteta", rekao je dr Aničić.

On je govorio i o tome da li u doba korone treba ostati u drugom stanju, pa pogledajte šta je o tome rekao:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare