Šta treba da znate pre nego što sa detetom krenete na put? VIDEO

Epidemija koronavirusa traje i većina zemalja je za nas zatvorila granice. To ipak ne znači da nećemo putovati, pa i porodično.

Utorak, 28.07.2020.

11:42

Izvor: Super žena

Šta treba da znate pre nego što sa detetom krenete na put? VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Podeli:

Pre polaska na put roditelji treba da naprave plan putovanja, naglašava za TV Prvu Jelena Vasović, medicinska sestra u servisu "Halo beba".

"Dete ne treba da se vozi kolima u najtoplijem delu dana, najbolje je ili rano ujutru ili uveče i da se prave pauze na dva do tri sata. Kada se prati ritam deteta, lako je detetu, lako i je i roditeljima", kaže Vasovićeva.

Roditelje je zabrinulo, kada su deca krenula u vrtiće, to što su se pojavile kod mališana povišene temperature, koje inače postoje kod dece u tom periodu.

"Bili su zabrinuti zbog cele ove situacije. Ipak domovi zdravlja i pedijatri rade, tako da imaju kome da se obrate, a nas da pozovu za negu deteta koje ima temperaturu. Nije ni svaka temperatura za lekara."

Dojenje je u "Halo bebi" i dalje tema na visokom drugom mestu. A kad smo kod dojenja, mnoge trudnice je zanimalo kako da otvore porodiljsko bolovanje tokom korone.

"Treba da se obrate institucijama koje to inače rade, bez obzira na epidemiološku situaciju. Mi apelujemo na trudnice da to uradi neko umesto njih. Bilo bi dobro da se ne šetaju od ustanove da ustanove, pogotovo ne da idu gradskim prevozom."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare