Kako s maskom na licu?! Trudnice veoma zabrinute zbog ovoga, a evo šta kažu porodilje

Trudnice koje u vreme epidemije čeka porođaj trenutno brine informacija da će u toku porođaja nositi maske.

Četvrtak, 30.07.2020.

15:52

Izvor: Super žena

Kako s maskom na licu?! Trudnice veoma zabrinute zbog ovoga, a evo šta kažu porodilje
Foto: depositphotos/Milkos

Podeli:

"Od trenutka prijema, pa sve do otpuštanja, sve ležeće pacijentkinje moraju da imaju maske, a to uključuje i porođaj. Naravno, svima njima se rade i testovi, ali kada se uzme u obzir vreme inkubacije, odnosno taj prozor koji postoji između infekcije i pojave simptoma, to znači da nije potpuno sigurno da u trenutku testiranja neko nije zaražen", otkriva ginekolog akušer dr Dejan Dimitrijević za Žena.rs.

Porođaj sa maskom već su prošle mnoge trudnice u Srbiji, a na grupi "Bebac trudnice i mame" na Fejsbuku razmenile su iskustva. Iskustva mama su različita - dok je nekima bilo izrazito neprijatno, druge svedoče da masku nisu ni osetile.

"U maju sam se porodila i nosila sam masku, ali verujte da nisam ni primetila da je imam. Dok sam ležala na stolu čekajući da porođaj krene, nije bilo nikoga u sali, tako da mi je maska visila na jednom uhu. Čim se neko pojavi, ja bih je stavljala", kaže jedna mama.

"Ja sam bila skoro 24 sata u sali i nije ta maska nešto što ne može da se izdrži", kaže jedna mama, dodajući da je, budući da je njen porođaj trajao oko pola sata, samo za to vreme imala masku jer je najveći deo vremena bila sama u sali, pa masku nije nosila.

"Pravo da vam kažem, od bolova nisam ni pomislila na masku, jer sam jedva do sale stigla", kaže mama koja se porodila u maju.

Dakle, sudeći po komentarima, iskustvo nije najprijatnije, ali nije ni neizdrživo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.