Stil, ne veličina: Prate ih milioni, drugačije su građene, a nose istu odeću

Nije tajna da je modna industrija veoma nemilosrdna i puna nerealnih standarda.

Utorak, 29.09.2020.

12:20

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Iako su mediji godinama promovisali devojke sa vitkom linijom, a samo one najmršavije su mogle da se nađu na modnim pistama, srećom, u poslednje vreme bledi stigma koja je nestala zahvaljujući pojavi plus sajz modela.

Srećom, sve je više onih devojaka i žena koje se zalažu za to da veličina odeće nije bitna. Takve su i dve prijateljice Denis Mercedes i Marija Kastelanos, koje su postale modne influenserke i zvezde na društvenim mrežama. Njih prate milioni ljudi.

One u svojim objavama pokušavaju da pošalju poruku da ne postoji "pravi i pogrešan" oblik tela te da je važno samo da se dobro osećate u svojoj koži i ne dopustite da na vas utiču razni "ideali lepote".

Denis i Marija su potpuno drugačije građe te nose drugačije veličine odeće, ali u svojim objavama dokazuju da to ne znači da ne bi smele da nose istu odeću.

Ove prijateljice iz SAD redovno objavljuju fotografije u istim komadima odeće te inspirišu i nadahnjuju ljude širom sveta. Na društvenim mrežama čak su i pokrenule haštag #StylenotSize, a sve je počelo 2019. godine kad su zajedno pozirale u bikiniju.

Odziv je bio odličan pa su odlučile da snime sličan video-materijal za Tiktok, koji je ubrzo došao do 1,5 miliona pregleda. Denis je za Bored Pandu objasnila da je njihova ključna poruka "Oblačite se kako želite i volite svoje telo". Takođe, dodala je da je vreme da ljudi prestanu da se upoređuju s drugima, te da žele da svi to shvate iz njihovih objava. Baš kao što i govori njihov haštag - Style, not size (Stil, a ne veličina).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.