Muzikoterapija kod trudnica: Evo šta melodije rade sa mozgom vaše bebe VIDEO

Kako umiriti svoju bebu, šta je to što je najbolje za pravilan rast i razvoj, najčešća su pitanja koja zanimaju roditelje.

Petak, 09.10.2020.

10:34

Izvor: B92

Muzikoterapija kod trudnica: Evo šta melodije rade sa mozgom vaše bebe VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Udruženje Roditelj iz Užica pruža savete na različite teme svim mamama, tatama i onima koji će to tek da postanu. Ovaj put organizovana je muzikoterapija.

"Uvek saznam nešto novo pošto sam trudnica i došla da vidim kako se ova terapija može venetualno primeniti na dete u stomaku i posle toga", kaže jedna od prisutnih trudnica.

Cilj radionice je bio da se roditeljima i budućim roditeljima predoče dobrobiti koje muzika pruža. Prema rečima članica udruženja, najbitnije je da se roditelji edukuju šta mogu da rade i u kućnim uslovima, koju vrstu muzike da puštaju i kako da podstaknu pravilan rast i razvoj bebe.

Defektolog Tatjana Radičević Dimitrijević kaže za TV Prva da je najbolja umirujuća, lagana, opuštajuća muzika.

"Svi ste čuli za Mocart efekat i to koliko njegova muzika blagotvorno utiče na razvoj mozga, tako da bi to svakako bila klasična muzka", objašnjava defektolog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare