Uticaj prve dame vidljiv već nekoliko sati posle Bajdenove pobede FOTO

Nova prva dama SAD Džil, supruga novoizabranog predsednika Džoa Bajdena, samo nekoliko sati nakon što su saopšteni rezultati, svojom pojavom pokazala da će verovatno naredne četiri godine diktirati modne trendove.

Sreda, 11.11.2020.

10:36

Izvor: B92

Uticaj prve dame vidljiv već nekoliko sati posle Bajdenove pobede FOTO
Foto: EPA, Robert Deutsch, POOL

Podeli:

"Džil Bajden efekat", zovu sad modni stručnjaci ono što se dogodilo samo par sati nakon što se Džil sa suprugom Džoom pojavila na pozornici u Delaveru nakon što je objavljeno da je on pobednik američkih predsedničkih izbora. Naime, Džil se na pozornici pojavila u haljini s potpisom Oscara de la Rente koja inače košta oko 5 hiljada evra.

Haljina je potpuno rasprodana samo par sati nakon što je ona snimljena u njoj, prenose strani mediji.

Tome je verovatno dodatno doprinela i činjenica da haljina trenutno može da se nađe po sniženoj ceni od nešto više od 1300 evra.

Vog piše da je plava haljina sa cvećem imala i političku poruku jer su je dizajnirali Fernando Garsija i Laura Kim, oboje doseljenici SAD, prenosi Indeks.

Na službenim stranicama brenda osvanula je i fotografija dizajnera kako rade poslednje preprevke haljini kako bi savršeno stajala Džil. Sličan efekat imale su ranije i Melanijine modne kombinacije koje bi takođe postale veoma tražene nakon što bi se ona pojavila u njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.