Opao broj venčanja: U opštinu samo mladenci i kumovi VIDEO

Zbog epidemije koronavirusa mnoga venčanja su otkazana, ali i ona koja su se održala bila su pod strogim merama zaštite.

Sreda, 02.12.2020.

15:57

Izvor: super zena

Opao broj venčanja: U opštinu samo mladenci i kumovi VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Podeli:

"Broj venčanja se drastično smanjio zbog situacije u kojoj se nalazimo. Od 16. marta kada je proglašeno vanredno stanje, pa sve do kraja novembra održano je ukupno 19.170 venčanja. Za isti taj period prošle godine je održano 33.000 venčanja, one prethodne 34.000, znači definitivno se vidi tendencija pada sklopljenih brakova", otkriva Marina Dražić, pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Prema njenim rečima, poštovane su instrukcije Vlade RS.

"Trenutno važi zabrana okupljanja za više od pet osoba što znali da na venčanju može biti matičar, mladenci i svedoci, odnosno kumovi.
Venčanja moraju da se održavaju, svima je to moguće u ovom periodu jedino što je tendencija da se više venčanja dešava u opštinama i lokalnim samoupravama nego što se to dešava u samim restoranima."

Inače, za sve koji žele da se venčaju važi pravilo - razdaljina na metar i po, nošenje maski, rukavice uz prisustvo samo mladenaca i kumova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.