Nekoliko navika držaće vaš brak čvrstim i srećnim

Održati brak srećnim i čvrstim nije lako, a nekoliko saveta će svakako pomoći na putu ka tom cilju.

Sreda, 16.12.2020.

16:08

Izvor: klix.ba, super zena

Nekoliko navika držaće vaš brak čvrstim i srećnim
Foto: Depositphotos/macniak

Podeli:

Ne govorite negativno o partneru

Frustracije, razočarenja i neslaganja su sasvim normalni u braku, ali o svom partneru nemojte negativno da govorite drugim osobama.

Ne pravite poređenja

Nikada nemojte svoj brak da poredite s brakovima drugih parova koji se čine "boljim" od vašeg. Umesto toga se potrudite da zajedno sa svojim partnerom popravite stvari i napredujete.

Izaberite zabavu

Smeh i lepo zajednički provedeno vreme s partnerom održava i hrani vezu. Parovi koji izaberu da žive u trenutku imaju srećniji brak.

Ne kritikujte uvredljivim rečima

Uvek postoji dobar način da se kažu određene stvari. Kritike neće biti shvaćene dobronamerno ukoliko koristite uvredljive reči, nego će samo dodatno pogoršati situaciju.

Ostanite povezani tokom celog dana

Parovi koji održavaju vezu tokom celog dana, kako fizički tako i emotivno, lakše pronalaze način da održe srećan i zdrav brak.

Smanjite upotrebu tehnologije

Parovi koji razumeju da moraju da se odvoje od tehnologije i raznih uređaja i posvete pažnju jedno drugom uvek su zadovoljniji i srećniji u braku.

Budite lojalni

Uvek budite lojalni i na strani vašeg partnera, pružajte podršku u svakoj odluci koju donese za bolju budućnost.

Pronađite hobi

Hobi je važan za aktivnost i zabavu, a izbećićete i svakodnevnu rutinu koja postaje monotona. Ohrabrujte jedno drugo u hobijima.

Nastavite da izlazite

Parovi u srećnom braku znaju da zajednički izlasci i druženja vraćaju "vatru" u vezu. Uvek odvojite vreme da izađete i provedete ugodne trenutke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.