Sin princa Filipa Karađorđevića sa drugarima komunicira na ovom jeziku FOTO

Danica i Filip Karađorđević, prinčevski par, krajem juna tekuće godine svili su svoj dom u Beogradu, nakon života u Londonu. Sada njihovu pažnju u najvećoj meri okupira trogodišnji sin Stefan.

Sreda, 30.12.2020.

15:04

Izvor: Glorija

Sin princa Filipa Karađorđevića sa drugarima komunicira na ovom jeziku FOTO
Foto: Epa/Andrej Cukiæ

Podeli:

"Veoma nam je važno da Stefan odrasta u sredini u kojoj prirodno pripada. Zato smo ga i upisali u beogradski vrtić u blizini stana u kojem živimo, gde priča na svom jeziku i igra se sa svojim vršnjacima. Lepo je gledati faze u odrastanju jednog malog dečaka koji otkriva svet oko sebe. Razuman je i bistar, radoznao, vedrog je duha i pozitivne energije", ispričao je princ za Gloriju, na šta je njegova supruga dodala:

"Uglavnom pričamo na srpskom, to je Stefanov maternji jezik i njime perfektno vlada. Bilingvalan je, pošto je prve godine proveo u Londonu, odlično priča i engleski. Počeo je veoma rano da komunicira, da pokazuje želju za učenjem i razgovorom, a talentovan je za jezike".

"U Beogradu stanujemo u blizini mojih roditelja, pa mu moja majka Beba poklanja posebnu pažnju, čita mu knjige na srpskom i igra se sa njim, što nam svima pričinjava veliku radost. Ona je moja velika podrška. Stefan razume i španski, jer koristimo svaku priliku da otputujemo u Španiju kod Filipove majke (prim.aut. princeza Marija da Glorija), koja sa njim priča na tom jeziku", dodala je Danica, koja je i te kako ponosna na svog trogodišnjeg sina.

"A kad odemo u Pariz, u kom sam odrasla, vidimo da pokazuje interesovanje za francuski, moj drugi jezik. Želimo da Stefan nauči da, pre svega, uživa u nežnosti, ljubavi i sigurnosti koje mu mi kao roditelji pružamo. Da mu detinjstvo bude vezano za uspomene koje čuva u srcu."

"Veoma nam je važno da dobro poznaje srpski jezik, jer je to osnova za apsolutnu identifikaciju sa kulturom i tradicijom", zaključila je ona

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.