Savet nutricionistkinje: Ne započinjite dijetu, jedite normalno

Kolin Kristensen, nutricionistkinja iz SAD, savetuje kako da se održi zdravlje i izgubi višak kilograma, a da se pritom ne ide na dijete.

Nedelja, 03.01.2021.

12:51

Izvor: klix.ba

Savet nutricionistkinje: Ne započinjite dijetu, jedite normalno
Foto: Depositphotos/amarosy

Podeli:

Mnogi se osećaju loše nakon uživanja u hrani pa često odluče da krenu na dijetu kako bi izgubili taj višak nakupljene hrane. Kristensen tvrdi kako u stvari ne bi trebalo da se radi nešto tako, već samo da se jede normalno, piše Daily Star.

"Ako se pitate kako se svojim prehrambenim navikama vratiti na pravi put, evo mog odgovora: jedite normalno. Ne bi trebalo da imate detoksikaciju sokovima ili čišćenje organizma. Ako želite da jedete zdravo, svakako operite povrće pre konzumacije. Osim toga, jedite normalno i bićete dobro! Normalna ishrana uključuje i poneko prejedanje ili uživanje u hrani", objasnila je.

Nutricionistkinja veruje da je to mnogo delotvornije od započinjanja restriktivnih dijeta kojih ne možete da se pridržavate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.