Ako popijete cimet i med pre spavanja, brže ćete smršati

Prekomerna težina i gojaznost, jedan su od najčešćih problema u celom svetu. Hiljade ljudi pati od različitih zdravstvenih stanja uzrokovanih tim pitanjima, a neki su čak u životnoj opasnosti zbog preterane telesne težine.

Četvrtak, 07.01.2021.

14:30

Izvor: Super žena

Ako popijete cimet i med pre spavanja, brže ćete smršati
Foto: Depositphotos / grafvision

Podeli:

Zato je vrlo važno da se rešite viška što je pre moguće. No, i naglo gubljenje težine može da dovede do brojnih zdravstvenih problema. Zato bi trebalo da budete vrlo pažljivi i da težinu gubite postupno, bez negativnih posledica po zdravlje.

Srećom, postoje neke metode koje vam mogu biti korisne, poput napitaka koji podstiču metabolizam i ubrzavaju mršavljenje. Namirnice koje su efikasne, a mogu da se pronađu u svakoj prodavnici, su cimet i med. Ako počnete da ih konzumirate pre odlaska u krevet, u kratkom vremenu ćete otkriti neverovatne rezultate.

Sve što vam je potrebno jesu tri jednostavna sastojka: med, cimet i voda. Za pripremu pića uzmite malu posudu i kuvajte vodu 4-5 minuta. Dodajte 1 čajnu kašičicu cimeta i kuvajte nekoliko minuta. Sačekajte da se voda ohladi, a onda dodajte 2 kašike meda i sve dobro izmešajte. Trebalo bi da popijete ½ šolje ovog napitka pre odlaska u krevet i drugu polovinu ujutru na prazan želudac.

Med ima mnogo korisnih svojstava. Sadrži 22 aminokiseline i brojne vitamine i minerale koji pomažu u jačanju metabolizma. Ne samo da vam pomaže da izgubite težinu, nego i poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema, smanjuje krvni pritisak i reguliše nivo holesterola u telu.

Osim što ćete izgubiti težinu i postati jači, vaše telo će biti zdravo i očišćeno od toksina. Preporučuje se da uz to održavate raznoliku ishranu koja uključuje različite vrste mesa, jaja, ribe, mlečnih proizvoda, svežeg voća i povrća, celih žitarica i mnogo drugih zdravih namirnica.

Nemojte zaboraviti da redovno vežbate i da se krećete. Kardio vežbe daće vam najbolje rezultate jer će vam pomoći da otopite višak masnoće i poboljšate svoje celokupno zdravlje, a kombinacija s vežbama snage pomoći će vam da tonirate mišiće i dobijete snažno i zdravo telo.

Ako pratite raspored i kombinujete ovaj napitak sa zdravom ishranom i redovnom telesnom aktivnošću, videćete iznenađujuće rezultate u roku od nedelju dana. Uz to, piće je potpuno sigurno za vaše zdravlje jer su svi sastojci prirodni, piše centarzdravlja.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare