Izazovite sami sebe! Očistite organizam mesečevom dijetom

Ova dijeta služi za pročišćavanje organizma i gubitak težine - čak dva kilograma za jedan dan.

Sreda, 03.03.2021.

08:32

Izvor: Super žena

Izazovite sami sebe! Očistite organizam mesečevom dijetom
Foto: EPA/EFE/JAVIER BELVER

Podeli:

Mesečeva dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mesec. Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i obične vode, blagog biljnog čaja, naravno bez šećera. Ukolilko vam je teško da pijete samo vodu ili čaj, možete dodati i svež sok od voća ili povrća, bez šećera i aditiva. Alkohol i mleko su striktno zabranjeni, kao i sva čvrsta hrana.

Količina tečnosti koju treba uneti, varira od osobe do osobe i kreće se između tri i četiri litre.

Ukoliko osetite jaku glad, popijte čašu soka od povrća. Fizička aktivnost u ova 24 sata treba da vam se svede na šetnje i brzi hod, koje će pomoći detoksikaciji i gubljenju kilograma. Vrednost ove jednodnevne dijete u suštini je u detoksikaciji organizma.

Ukoliko ste voljni da probate, spremite se, mlad mesec u martu je već sledeće nedelje, 13. marta.

Oni koji često poste na dan mladog meseca znaju da je bitna i satnica, i obratite pažnju na to - mlad mesec 13. marta počinje u 11 sati i 22 minuta.

U aprilu, mlad mesec je dvanaestog, u 4.31 sati.

Tačne datume i satnicu za svaki mesec do kraja godine, možete da pronađete u crkvenom kalendaru, a dovoljno je i da u guglu ukucate "mesečeve mene za 2021. godinu" i dobićete stranice na kojima možete pronaći datume i satnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare