Muško-ženski odnosi i 21.vek: Ko treba da plati račun na sastanku?

Jučerašnja priča o momku koji je devojci sa kojom je izašao tri puta, a koja ga je odbila četvrti put, poslao račun za islaske - nije izazvala buru samo na društvenim mrežama u Americi, već i kod nas.

Sreda, 03.03.2021.

00:51

Izvor: super zena

Muško-ženski odnosi i 21.vek: Ko treba da plati račun na sastanku?
Foto: Profimedia

Podeli:

Ovo je poruka koju je mladić poslao devojci, a koju je ona podelila na Tviteru i izazvala buru. No, bure nije bilo samo u Americi, zanimljivih komentara i razmene stavova povodom ravnopravnosti, iskorišćavanja, jednakosti polova za koju se žene zalažu, pitanja fer pleja bilo je i na našem portalu juče posle objavljene vesti.

"Nisam feministkinja, ali tri puta izaći sa relativno nepoznatim muškarcem i nijednom ne platiti račun, smatram nedostatkom elementarnog vaspitanja i pristojnosti", napisala je Tanja.

"Nema ovo veze sa jednakošću, već sa manirima, pogledima na život i često prikrivenom mizoginijom. Ovo je onaj tip muškarca koji će, ako uspe da devojku smuva, izigravati džentlmena, davati joj poklone, zlatni nakit, a onda jednog dana ako se raziđu tražiti te poklone i zlato obavezno natrag", stav je Maiko.

"A ona njemu pošalje račun za garderobu i haljine koje je kupila za ta tri izlaska ima srčka da ga strefi", moglo se pročitati.

"Dosta sam izlazio na sastanke pre ženidbe. Nikad nisam dopustio da devojka plati kad sam ja predložio nešto (piće/klopu). Nikad mi se nije desilo da posle prva dva ili tri sastanka devojka nije predložila i platila neki izlazak (klopa/bioskop/pozorište sta god). Kako dajete tako ćete i dobiti. Ako ste sami proračunati, logično je da ćete biti isključivo sa proračunatim osobama i onda će stalno izbijati taj jed i gnev, a sami ste kreirali takav aranžman. Zaista pogubno na sta smo spali. Nema vam tu sreće, ali vi terajte kako mislite da je najbolje", napisao je Luka.

"Na prvom sastanku plaćam iz inata, a na drugom iz tog razloga neću da platim, pravim se mnogo mutav da vidim kako će reagovati. Jedno je biti džentlmen a drugo iskorištavati. Pazi, molim te, 2014 izađem sa jednom devojkom u Beogradu, ja ne znam iskreno iz kakve porodice dolazi, kakvog je materijalnog statusa, uglavnom pije neki koktel od 680 RSD, plus espreso, njena tura 900 RSD, kad je dve ture poručila namerno sam rekao konobaru da mi plaćamo odvojeno, mnogo se unervozila, ali realno sastanak je očigledno bio Flop od samog početka što da se ku.. čim za 15 eura džaba, kad se više nećemo vidjati", inspirisan je bio Gox.

"Posledica polifiče korektnosti i isfolirane ravnopravnosti je smrt kavaljersva. To će povući nestanak džentlmenskih poteza, kao ustupanje mesta, kišobrana... Kada padne sneg ne idu samo muškarci da čiste sneg ispred firme. Ako se uvede obavezna vojska, onda mora i za žene. Meni je to ogavno, ali svedoci smo da će prirodni odnosi i razlike biti dekretom ukinuti", stav je VJ.

I šta se dešava? Menjaju li se prirodni, tradicionalni odnosi, šta se sve to uvuklo u nekada romantične izlaske i prve simpatije?

"Promenilo se sve. Ni devojke nisu kao što su nekada bile. Ja sam vaspitavan da je muškarac muškarac, otac mi je starog kova, ja ne mogu da dozvolim da mi devojka plati. Ali, znate kako... Nekad se loše osećam. Shvatim da ne sedi ispred mene neka fina, pristojna, normalna devojka o kojoj poželiš da brineš. Vidiš da sedi neko ko je izašao da bi izašao, da nemamo ni o čemu baš da pričamo. I platim ja, ali, znam da se više nećemo videti. Promenilo se mnogo toga. Eto, nisam se još ni oženio", smeje se dok nam priča Marko A, (35), zaposlen u IT kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.