Fitnes instruktorke majka i ćerka pokazuju jednostavne vežbe za rad kod kuće VIDEO

Dragana Momić i Iva Jelinović su majka i ćerka i fitnes instruktorke, obe drže treninge, a Dragana, koja vodi njihov klub ističe da joj čerka Iva dosta pomaže tako što preuzima i nastavlja neke njene treninge i da rad nikad nije bio bolji i lakši.

Petak, 12.03.2021.

11:15

Izvor: B92/TV Prva

Fitnes instruktorke majka i ćerka pokazuju jednostavne vežbe za rad kod kuće VIDEO
Foto: Printscreen/Prva TV

Podeli:

Dragana kaže da je u svetu fitnesa 25 godina, da se prvo bavila atletikom, da je aerobik zainteresovao čim ga je videla, da je krenula da trenira pa je kasnije osnovala svoj klub u koji na treniranje, prema njenim rečima u poslednje vreme se sve više izjednačava broj muškaraca i žena koji dolaze na treninge.

"Na grupne treninge dolazi više žena, a sa muškarcima uglavnom radim individualne trening. Čak sam pripremala i neke sportiste. Sve više se izjednačava broj jednih i drugih", rekla je za jutarnji program televizije Prva Dragana Momić.

Što se tiče poslušnosti na treninzima, Iva kaže da sve zavisi od osobe, da su mlađe generacije neposlušnije, a da su muškarci i žene slični po tom pitanju.

Dragana Momić kaže da je za svakog rekreativca dovoljno da trenira tri puta nedeljno i da će telo samo tražiti ako mu je potrebno još, pa da može da se doda još jedan trening.

Dodala je da je epidemija koronavirusa dovela do toga da se ređe posećuju fitnes centri, a da sve vežbe koje se inače radile tamo, svako može da odradi sam kod kuće.

Iva i Dragana su pokazale jednostavne vežbe koje mogu da se rade kod kuće, a za njih su potrebni rekviziti koje svako ima. U pitanju su obična stolica i male flaše pune vode koje se koriste umesto tegova.

Dragana je rekla da svaki put kad radimo neku vežbu možemo slobodno da povećamo opterećenje tako što ćemo u rukama držati tegiće, odnosno flašice sa vodom.

Lake treninge koje su pokazale fitnes instruktorke pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.