Kako da karmin duže traje čak i ispod maske

Iako je već duže od godinu dana nošenje zaštitne maske obavezno svuda, neke žene ne odustaju od svog omiljenog karmina.

Utorak, 16.03.2021.

08:37

Izvor: Super žena

Kako da karmin duže traje čak i ispod maske
Foto: Profimedia

Podeli:

Postoje načini kako će duže da traje, čak i pod maskom.

1. Priprema prajmerom

Što se tiče sprečavanja karmina da se istopi i iscuri u sitne linije oko usana (to se dešava i najboljima), pametno koristite svoj prajmer i korektor.

"Nanesite prajmer, to može da bude isti koji koristite za lice, oko područja usana, a zatim transparentnim puderom fiksirajte usta pre nanošenja ruža", kaže šminkerka Nešel Tarner.

2. Strateški nanesite slojeve

Ključ dugotrajnog karmina je, pre svega, razumevanje da nanošenje karmina nije samo njegovo stavljanje na usne. Umesto toga, potrebna je promišljena primena više proizvoda, a zatim ponovna primena.

"Treba da započnete čistim i suvim usnama. Zatim da ispunite cele usne olovkom za usne iste boje koje je i karmin. Tek treći korak je nanošenje karmina koji onda treba da se obriše maramicom pa ponovo nanese", kaže Tarner i objašnjava da je trik u tome da voštana formula olovke za usne prilepi na sebe karmin.

"Korektor se koristi za izoštravanje linije usana", kaže Tarner. Korektor može da vam pomogne u ispunjavanju linija tako da karmin nema gde da iscuri.

3. Birajte mat ruževe

Tehnika nanošenja može da zadrži vaš ruž na mestu, pogotovo kod mat ruževa. Sjajni karmini će se pre razliti jer imaju lepljivu formulu.

"Ispod maske je najbolje koristiti mat ruž. Pronađite onaj koji je visoko pigmentiran tečni kasmin koji se suši do laganog mat finiša", dodaje šminkerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare