Šminker Bijonse otkrio kako njeno lice izgleda mladoliko

Sir Džon, poznati holivudski šminker koji uređuje lica mnogih zvezda, uključujući Bijonse, smatra da je hidratacija lica najvažnija, posebno kada je u pitanju šminka.

Nedelja, 21.03.2021.

08:25

Izvor: Super žena

Šminker Bijonse otkrio kako njeno lice izgleda mladoliko
Foto: Profimedia

Podeli:

Šminka za snimanja mora da deluje prirodno, a kako bi koža bila spremna za kamere, ključna je dobra hidratacija.

Sir Džon zato predlaže još jedan sloj kreme pri kraju šminkanja.

"Nakon tonirane podloge predlažem dodatnu hidrataciju, kako bi lice zadržalo vlagu, a onda na to ide rumenilo, koje će u tom slučaju da deluje vrlo prirodno", savetuje Sir Džon.

Ističe kako je najbolje staviti rumenilo kad koža na sebi ima još vlage jer to garantuje idealno stapanje sa tenom, nijansom i teksturom.

Njegov američki kolega, Naoko Šintu, ističe kako je najbolje rumenilo ono koje je nijansu do dve tamnije od kože, inače je teško da se uskladi sa licem.

Rumenilo mora da odgovarata podtonu, tako da su hladni tonovi idealni za plavuše, topliji za brinete ako je ten tamniji.

Ten za kameru mora da bude dobro nahranjen i hidratiziran, inače se brzo suši, a slična je situacija i sa svakodnevnom šminkom koja mora da bude postojana satima.

Koža se tokom dana isušuje ako ujutro nije dobro hidratizovana, pa je važna dobra priprema sa ključnim formulama koje sadrže hidratantne sastojke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare