KBC Dragiša Mišović: Povećan broj prijema dece zaražene koronavirusom VIDEO

Na dečjem odeljenju Kliničko-bolničkog centra Dragiša Mišović povećan je broj prijema dece zaraženih koronavirusom.

Utorak, 30.03.2021.

15:06

Izvor: Super žena

KBC Dragiša Mišović: Povećan broj prijema dece zaražene koronavirusom VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Pritisak na KBC Dragiša Mišović je povećan u odnosu na prethodnih mesec dana.

"Od jutros imamo 27 prijema sa nešto manjim brojem pratilaca i sva deca su kovid-pozitivna. Mi od samog početka pandemije primamo samo decu pozitivnu na koronavirus. Uzrasti dece su različiti, od beba do 17 godina", rekla je doktorka Olivera Ostojić, rukovoditeljka dečje klinike KBC Dragiša Mišović za emisiju 150 minuta TV Prve.

"Reč je o deci koja najčešće imaju upalu pluća, potvrđenu rentgentskim skenerom, sa temperaturom, malaksalošću i svim simptomima koje prati korona infekcija. Starija deca su malo ozbiljniji pacijenti, a mala deca su dobro, bebe pogotovo. Imaju nisku temperaturu i lakše respiratorne simptome. Bebe se dobro oporavljaju, a deca dobro reaguju na terapiju. Zadržavaju se u proseku od 7 do 10 dana na bolničkom lečenju, a otpuštaju se uz preporuku mirovanja od mesec dana do tri meseca, u zavisnosti od toga kojim fizičkim aktivnostima se bave", dodala je doktorka Olivera Ostojić.

Poslednji talas je karakterističan po porodičnim zaražavanjima, a utisak je da se u manjoj meri zaražavaju deca u vrtićima. Nešto veći stepen prenosa virusa je u školama.

Više o stanju u KBC Dragiša Mišović, pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare