Marta Stjuart: Od američke domaćice, preko zatvora do vitalne dame u 80. godini

Evo kako ona uspeva u tome da ostane snažna, vitka i mladolika.

Četvrtak, 01.04.2021.

14:23

Izvor: B92

Marta Stjuart: Od američke domaćice, preko zatvora do vitalne dame u 80. godini
Foto: Profimedia

Podeli:

Marta Stjuart (79) je popularnost i uspeh ostvarila predstavljajući način života srednjoj američkoj klasi na drugačiji način. Obraćala im se putem snimaka, časopisa i veoma vešto je koristila marketing ne bi li "zašla" u svaku porodicu širom Amerike. Postala je milijarderka ali samo nakratko, jer već posle godinu dana, njena kompanija se borila da ostvari profit.

Odlučila se na to da proda akcije svoje kompanije, ali je zbog pada cene akcija bila optužena za insajdersku kupovinu. Podnela je ostavku na mestu predsednika i izvršnog direktora kompanije 2003. godine i bila je imenovana za kreativnog direktora. Distancirala se i branila na sudu, ali nakon što je 2004. godine osuđena, zadržala je samo uredničku ulogu u kompaniji. Bila je u zatvoru pet meseci i isto toliko u kućnom pritvoru i tokom tog perioda, stalno je pozivala obožavaoce da nastave da je prate.

Vratila se na male ekrane 2005. godine, a sedam godina kasnije ponovo je postala predsednica svoje kompanije. Nastavila je da emituje svoje autorske lifestyle emisije koje su je učinile prepoznatljivom svuda u svetu.

Dok je gradila svoj posao, posvećivala se perfekcionizmu, učenju i primenjivanju znanja. Ipak, njena popularnost je opadala s obzirom na to da njeni saveti nisu bili primenjivi zaposlenim majkama. Takođe, smatralo se da njeno veličanje žene koja je usredsređena na tom predstavlja korak unazad za sve žene. Uprkos tome, njena vizija koju je ostvarila putem kompanije doživela je neverovatan komercijalni uspeh. Njeni obožavatelji je i danas prate u stopu.

Televizijska voditeljka i zvezda kulinarskih emisija, Marta Stjuart, izgradila je carstvo vredno 400 miliona dolara tako što je promovisala važnost brige o sebi.

Svako jutro pije zeleni sok

Otkrila je kako pravi svoj poznati zeleni sok od svežih namirnica. Ona koristi krastavac, peršun, nanu, polovinu pomorandže sa korom, celer, đumbir i ananas.

"Moj zeleni sok mi je vrlo poseban. Mislim da je on tajna dobre kože i zdrave kose", rekla je Marta.

Sveža, zdrava hrana

Usredsređuje se na uravnoteženu ishranu koja se bazira na hrani bogatoj hranljivim sastojcima.

"Trudim se u kući ne čuvam ništa nezdravo što bi moglo da me privuče", otkrila je i dodala da jede sveža jaja za doručak. Konzumira lagani ručak (nešto poput salate od tune), pečenu organsku piletinu za večeru i povremeno pije koktel sa votkom.

Aktivna je i vreme provodi napolju Ona je hiperaktivna i zbog toga ne može da meditira, ali joj veoma prija joga.

Redovno ide na jahanje konja i veruje da ju je to spasilo da tokom pandemije ne padne u depresiju, piše magazin Prevention.

Zdravlje joj je prioritet

Jede uglavnom domaću, organsku hranu i uzima vitamine i suplemente.

"Jako me zanimaju suplementi... Ono zbog čega ćete živeti duže, zbog čega će vam mozak ostati bistar i zbog čega ćete i dalje biti aktivni", rekla je za CNBC i dodala: "To su stvari koje tražim, a ne tajna večne mladosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare