Bivši radnik Mekdonaldsa otkrio trik da pomfrit ostane duže hrskav

Bilo da uzimate hranu za sebe ili za decu, iz Mekdonaldsa verovatno nećete izaći bez pomfrita. Ali, ako ga ne pojedete odmah, pomfrit postane mekan i gnjecav.

Petak, 02.04.2021.

07:45

Izvor: B92

Bivši radnik Mekdonaldsa otkrio trik da pomfrit ostane duže hrskav
Foto: Profimedia

Podeli:

Bruno Buše, koji je za Mekdonalds radio tri godine, otkrio je jednostavan način da pomfrit duže ostane svež i hrskav. Kako ne bi izgubio hrskavost dok ne stignete kući, potrebno je uraditi vrlo jednostavnu stvar.

"Greška koju svi naprave je ta da zatvore papirnatu kesicu u kojoj im dolazi hrana. Verovatno svi misle da će tako zatvorena kesica pomfirt održati toplim. To je pogrešno. Ono što se zapravo dogodi je da se od toplote stvori para koja omekša krompiriće i oni više neće biti tako hrskavi", prenosi njegov savet "Lad Bible".

Bruno savetuje i šta da uradite da bi vam pomfrit ostao topao.

"U kesi ih obično stave uspravno, ali bolje je da kesicu sa pomfritom položite horizontalno jer će tako sporije da se hladi. Najbolje je da pomfrit stavite na dno, a burgere, na primer, stavite iznad njega. Nikad više nećete imati gnjecav pomfrit, to vam garantujem", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare