Štiklom po gasu: Sve više žena uči da vozi kamion VIDEO

Dame za volanom i to bez straha! U školama se sve više devojaka odlučuje na to da uzme volan kamiona u ruke.

Utorak, 06.04.2021.

12:58

Izvor: B92

Štiklom po gasu: Sve više žena uči da vozi kamion VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

"Predivan osećaj", reči su kojima Vesna Jovanović, koja vozi kamion od 2003. godine i u svom poslu uživa. Mnoge žene u Prokuplju sanjaju o tome da uzmu volan u ruke i počnu da se bave transportom. Brojne devojke školuju se da postanu vozači kamiona.

"Zato što je svima čudno, žensko vozi, želim da budem jedinstvena, neko kome se svi čude i dive", rekla je Javorka Ramić za emisiju Eksploziv Prve TV, devojka koja se školuje da vozi kamion i koju suvozačko mesto ne zanima.

Ove godine u Tehničkoj školi u Prokuplju velika je zainteresovanost za časove vožnje kamiona. Od 30 učenika, čak je 11 devojaka.

Dok Javorka navodi da neće moći da se šminka, nešto iskusnija Vesna Jovanović ističe da uvek u kabini kamiona ima karmin.

"Kolege me pozdravljaju, uvek sa osmehom", rekla je ona.

"Poligonske radnje, prednja i zaustavna linija Anđela, učenica, radi sjajno, kao i polukružno okretanje, a kad je reč o parkiranju, od 10 pokušaja, 9 uradi savršeno", rekao je Nenad, nastavnik praktične nastave.

Dodatnu motivaciju za pohađanje ovih časova čini i olakšavajuća okolnost za dobijanje vozačke dozvole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.