Odlučeno o sudbini manekenki: Pozirale gole na balkonu u Dubaiju, a evo kako su kažnjene

Manekenke koje su uhapšene u Dubaiju zbog toga što su pozirale nage na balkonu u prestižnom delu Dubaija ipak neće završiti iza rešetaka, kako je javnost prvobitno očekivala.

Sreda, 07.04.2021.

12:04

Izvor: B92

Odlučeno o sudbini manekenki: Pozirale gole na balkonu u Dubaiju, a evo kako su kažnjene
Foto: Profimedia

Podeli:

Devojke i organizatori su optuženi za javni razvrat i širenje pornografije, a u UAE, gde je pravni zakon zasnovan na islamskom zakonu, odnosno šerijatskom pravu, stranci završavaju u zatvoru i zbog blažih krivičnih dela.

Posle brze istrage glavni tužilac Dubaija Esam Isa al Humaidan najavio je da će oni koji stoje iza fotografisanja biti deportovani u svoje matične zemlje. Policija je odbila da zvanično identifikuje privedene.

Grupna fotografija nazvana "Mala porodica" otkrila je i identitet nekih od devojaka. Na njoj su dve Ukrajinke, Jana i Dijana, kao i još tri ukrajinske manekenke: 19-godišnja Darija Korunženko, Ekaterina Kašenko i Sofija Tkačuk.

Brza deportacija je retka za pravni sistem u Dubaiju, jer slučajevi poput ovog uglavnom završavaju na sudu ili se na drugi način rešavaju pre deportacije.

Skandal sa grupnom golišavom fotografijom dogodio se samo nekoliko dana pre ramazana, svetog meseca u muslimanskom svetu i u trenutku kada je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stigao u zvanično posetu u obližnji Katar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.