Najstariji na društvenim mrežama: Napoznatija Instagram baka

Pandemija je dovela do potpune ekspanzije društvenih mreža i ta "onlajn normalnost" je zaživela, a mi smo joj se potpuno prepustili. Kako starija populacija gleda na sve to? Kako se oni prilagođavaju novim trendovima i šta će nam društvene mreže tek donositi u budućnosti, - bila je tema "Jutra" TV Prva.

Ponedeljak, 19.04.2021.

13:42

Izvor: B92

Najstariji na društvenim mrežama: Napoznatija Instagram baka
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

U temu "Jutra" uključila se najpoznatija Instagram baka, baka Dragica.

Dragica Tuksar (70) iz Gaja kod Kovina zahvaljujući njenom originalnom smislu za humor, dostigla je veliki popularnost na Instagramu. Na pitanje da li joj popularnost prija, duhovita baka kaže:

"Volim da se družim, tako da mi popularnost prija". Gospođa Dragica se na nagovor svog unuka Marka Marijokovića upustila u onlajn vode:

"U početku sam rekla da ne bih, ali sam ipak pristala. Prepoznaju me na ulici i to mi ne smeta. Nešto radim ili pričam, a Marko me snima i to tako ide".

Kroz smeh baka je rekla da ni deda nema ništa protiv što je aktivna na mrežama: "Deda je prihvatio i naravno, prija mu jer se oženio sa takvom bakom",

Na pitanje da li joj je neko zamerio što se pod stare dane toliko eksponira, kaže: "Ja se sa starima ne družim. Oni imaju svoje obaveze, kuću, stoku. Imam sve ove mlade iz prodavnice, kod frizera."

Prirodnost i bakina iskrenost su očigledno "krivci" za veliki broj pratilaca na Instagramu, a prizore iz njene svakodnevice zasmejavaju skoro 272.000 ljudi, a brojka je iz dana u dan sve veća.

Stručnjak za društvene mreže Milan Maglovi je istakao da je spontanost postala bitna u ovom domenu:

"Postao je prevaziđen momenat ulepšavanja i "fotošopiranja" i sve se premešta na to da upoznamo ljude - ko su onu zaista."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare