Agneta i Ani-Frid ponovo u društvu bivših muževa: ABBA snima pet pesama posle 40 godina

Prema pisanju "Sandej posta", legendarna grupa ABBA završava snimanje pet novih pesama kao pripremu za turneju planiranu za 2022. godinu, koja će po mnogo čemu biti posebna.

Sreda, 21.04.2021.

22:24

Izvor: Sunday Times

Agneta i Ani-Frid ponovo u društvu bivših muževa: ABBA snima pet pesama posle 40 godina
Foto: Profimedia

Podeli:

Bjorn, Beni, Agneta i Frida bili su ponovo zajedno u studiju kako bi snimili pesme za dolazeću "Avatar" turneju. Ovih pet pesama prvi su materijal koji je švedska pop senzacija snimila za poslednjih 40 godina, ali Bjorn Ulveus rekao je da su ostali verni svom prepoznatljivom zvuku.

"Nikakvog problema nije bilo dok smo snimali, a posebno ne da stvorimo onu staru hemiju između nas. Jedina razlika je u tome što Agneta i Frida pevaju malo niže sada nego ranije, ali sve ipak zvuči baš kao Aba", rekao je Bjorn Ulveus (75) za "Sundej tajms" (Sunday Times).

Kako je Ulveus pojasnio - njih četvoro ostali su bliski prijatelji, iako su nekada bili u brakovima.
"Mi smo svi dobri prijatelji i često se i viđamo. To što smo sada bili zajedno u studiju... sve je to bilo tako poznato. Sve nam se vratilo u sekundi. Zabavili smo se. Morate da se zabavite kada se ovako nešto desi", rekao je Ulveus.

*ALT

Ali ono što je posebno zanimljivo jeste turneja koju spremaju za 2022. godinu. Umesto da se oni pojave na bini, kompjuterski kreirani hologrami izvodiće stari materijal i neke od novih pesama.

Najmanje dve od pet novih pesama biće zastupljene na turneji koja je pomerena na sledeću godinu zbog pandemije, ali im je to pomeranje i dalo dodatno vreme da stvore futurističke holograme koji će se pojaviti na sceni.

Svaki član grupe fotografisan je iz svih mogućih uglova, glave su im izmerene i tačkice iscrtane na licima da bi hologrami - "avatari" - bili perfektni.

Aba je osvojila Evropu 1973. godine na evrovizijskom takmičenju sa pesmom "Waterloo", a nastavili su nizom hitova sve do raspada grupe 1983. godine. Grupu su činila dva bračna para, Bjorn i Agneta te Beni i Ani-Frid.

Mjuzikl "Mama mia" doneo im je novu generaciju fanova i verovatno nikoga ne čudi da samo pesma "Dancing queen" na zvaničnom kanalu grupe na Jutjubu (YouTube) ima skoro 500 miliona pregleda, druge pesme po više od 200 miliona pregleda.

Pročitajte još: 40 godina posle: Gde su danas pevačice grupe ABBA?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.