Priča koja je dirnula Srbiju: Pozvale su baku koja živi bez struje da bude deo porodice

"Mrak je moja noćna mora... Evo, sad zalaju kerovi, ja treba da izađem, a ne smem, ne znam šta me čeka"... Ovako je u prilogu "Ekskluziva" pričala baka Desa iz Debrca, koja već 42 godine živi bez struje, koja živi okružena napuštenim kućama i napuštenim životinjama.

Petak, 23.04.2021.

16:12

Izvor: B92

Priča koja je dirnula Srbiju: Pozvale su baku koja živi bez struje da bude deo porodice
Foto:Printscreen TV Prva

Podeli:

Posle ovog priloga, javljali su se ljudi iz raznih krajeva sveta koji su želeli da pomognu baka Desi. Jedna od njih je i studentkinja Filološkog fakulteta Nađa iz Kruševca.

"Mnogo me je potresla priča, pričala sam sa mamom, kako možemo da joj pomognemo. A jedini način je da joj ponudimo dom i porodicu, jer je struja minimum. Potrebna joj je porodica, da sa nekim pije kafu, druži se, da neko brine o njoj", rekla je Milica za "Ekskluziv":

A kako je baka Desa reagovala?

"Dirnuli ste me pažnjom. Ne mogu da verujem da ima tako plemenitih ljudi, da tako staru osobu, nepoznatu, primite u svoj dom. Hvala vam do neba, ali ja sam vezana za ovu kuću", rekla je baka Desa.

Ma koliko skromna i trošna bila kuća u kojoj živi, ona je jedini dom koji baka Desa poznaje i tu želi da ostane do poslednjeg dana. Nađa i njena porodica će je posećivati i tu je početak jednog neobičnog prijateljstva.

I Opština Vladimirci će pomoći i obezbediti strujni priključak, finansirati i cenu priključka i donirati pomoć, baki kojoj je ovo prvi put da je dobila neku vrstu pomoći.

"I tužna sam i srećna, jer niko do sada nije obraćao pažnju na mene. Bila sam okružena napuštenim kućama i životinjama, puno mi je srce kad vidim puno dvorište. I doneli su mi dosta namirnica, iznenađena sam i srećna":

Pogledajte video u prilogu i poslušajte celu priču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.