Kejtlin Džener se kandiduje za guvernera Kalifornije

Kejtlin Džener, ranije poznata kao Brus Džener, kandiduje se za guvernera Kalifornije.

Petak, 23.04.2021.

16:35

Izvor: dailymail.co.uk

Kejtlin Džener se kandiduje za guvernera Kalifornije
Foto:Profimedia

Podeli:

71-godišnja Kejtlin uradila je sav papirološki posao i očekuje se da do kraja dana ili najkasnije sutra, 24. aprila i zvanično objavi kandidaturu.

"Kalifornija je moj dom već 50 godina. Došla sam ovde jer sam znala da svako, bez obzira na poreklo ili situaciju u životu, može da svoje snove pretvori u realnost. Ali, poslednjih 10 godina sjaj Kalifornije je umanjen jednom strankom, koja politiku stavlja iznad progresa i interesa naroda. Sakramentu je potreban pošten lider, sa jasnom vizijom", rekla je Kejtlin Džener.

Kejtlin Džener je članica Republikanske partije. U dugom saopštenju postavljenom na Instagramu rekla je da i je dobro predstavljala Ameriku jer je osvojila zlatnu medalju na olimpijadi i da se sada bori za jednakost polova.

*ALT

Kejtlin Džener, rođena kao Brus Džener, poznata je američka ličnost i penzionisani osvajač zlatne medalje na olimpijskim igrama.

Džener je bio fudbaler na koledžu a posle povrede kolena, morao je da odustane od fudbala. Ubedili su ga da trenira desetoboj da bi na Letnjim olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine osvojio zlatnu medalju. Bio je poznat po nadimku Američki Heroj. Džener je postavio tri svetska rekorda, dok je osvajao olimpijadu u desetoboju.

Džener ima šestoro dece sa tri uspešne žene, a od 2007. godine pojavljivao se u rijalitiju "Kardašijanovi", sa poslednjom ženom Kris i njene tri ćerke, te zajedničke dve.

Kejtlin je bila muško, mada se neko vreme oglašavala kao transrodna žena, dok nije potpunu promenu pola objavila 2015. godine.

Sada je najpoznatija transrodna žena u svetu koja otvoreno govori o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.