Ispovest koja je zbunila javnost: "Tata će dobiti drugu ćerku i daće joj isto ime kao i meni"

Da li bi vam bilo čudno da se vaša sestra ili brat zove i preziva isto kao i vi?

Subota, 24.04.2021.

10:32

Izvor: B92

Ispovest koja je zbunila javnost:
Foto: Shutterstock/fizkes

Podeli:

Izbor imena za dete može da bude pravi izazov! Ipak u fokusu ove priče jeste neobična situacije bar po rečima jedne tinejdžerke. Naime, 18-godišnjakinja se veoma iznenadila kada je otkrila da njen tata svojoj drugoj ćerki želi da da isto ime kao njeno.

Ovu situaciju, devojčica je opisala na Reditu i zatražila je savet jer kako je rekla "oseća neprijatnost zbog takve odluke, a maćeha je optužuje da je već sada ljubomorna na bebu". Otkrila je da nikad nije bila bliska sa ocem i da do skora nije ni bio prisutran u njenom životu.

"Moji roditelji nisu želeli da imaju decu, ali dogodilo se. Nosim njegovo prezime, ali on nije bio prisutan u mom životu do prošle godine i trenutno živim kod njega", napisala je. Istakla je da njen tata ima novu ženu i da je maćehu upoznala prošle godine:

"Mislim da se ne volimo. Sad je trudna, a dete će se roditi u junu i to oko mog rođendana. Zovem se Rosan (Roseane) i kao što sam rekla, nosim očevo prezime. Moj tata je jako uzbuđen zbog bebe, što je valjda dobro, ali on i njegova supruga žele da bebi daju ime Roseanne, baš kao moje. Maćehi su ruže omiljeno cveće", opisala je. Nastavila je da joj se uopšte ne sviđa ta ideja što će njena sestra da se zove i preziva baš kao ona.

"Moja maćeha kaže da sam sebična jer sam ljubomorna, jer tata želi ovu bebu. Tata kaže da bi trebalo da budem zrelija i da ne treba da sebično čuvam svoje ime. Iskreno, ne znam ko je u pravu", zaključila je. Korisnici Redita su takođe dali svoje mišljenje i većinom su se složili da je situacija zbunjujuća.

"Nepravedno i prema tebi i prema bebi da imate isto ime. Čudno je da tvoj otac pomislio da je to dobra ideja", jedan je od komentara. Drugi smatraju kako otac želi da pokuša da "promeni prošlost" s obzirom na to da donedavno nije bio prisutan u životu svoje starije kćeri, prenosi Mirror.

"Osim što je zbunjujuće, čini se kao da jedno dijete pokušava zameniti drugim. To nije u redu", smatra treći. "Jednostavno, ne dajete ista imena deci. To se ne radi", mnogi su stavi na stranu autorke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare