Venčanica princeze Dajane prvi put će biti izložena za javnost

Povodom 60. rođendana preminule princeze Dajane, njena venčanica biće prvi put izložena u javnosti i to u Kensingtonskoj palati.

Sreda, 28.04.2021.

12:11

Izvor: B92

Venčanica princeze Dajane prvi put će biti izložena za javnost
Foto: Profimedia

Podeli:

Izložba će biti postavljena u palati Kensington tokom leta, u čast obeležavanja princezinog rođendana, kao i obeležavanja 40 godina od venčanja Dajane i princa Čarlsa.

Kako su najavili kustosi kraljevske palate, prinčevi Vilijam i Hari dozvolili su da se venčanica njihove majke, princeze Dajane, nađe na izložbi "Royal Style in the Making", koja se otvara 3. juna 2021. godine.

Prvi put posle 25 godina, haljina sa volumenima od čipke s velom dužine 25 metara, koju su dizajnirali Elizabet i Dejvid Emanuel, bit će dostupna javnosti.

Pored Dajanine venčanice, na izložbi će se prvi put naći i tkanina koja je korišćena za haljinu kraljice Elizabete II iz 1937. godine.

Prvog jula, na dan 60. rođendana princeze Dajane, bit će otkrivena i statua preminule princeze koju su naručili prinčevi Vilijam i Hari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare