Loše iskustvo iz prošlosti: Veza sa partnerom koji je bio prevaren

Važno je da partneru ne dajete razlog da posumnja u vas.

Četvrtak, 29.04.2021.

14:49

Izvor: B92

Loše iskustvo iz prošlosti: Veza sa partnerom koji je bio prevaren
Foto: Shutterstock/Roman Samborskyi

Podeli:

"Način na koji se ponašate mora da mu pruži sigurnost i samopouzdanje", ističe psiholog Karin Anderson Abrel. Partner koji ima loše iskustvo iz prošlosti može da bude preosetljiv na određene stvari i odnose, kao što su putovanje bez njega ili prijatelji suprotnog pola.

Psiholog navodi da partnerova nesigurnost ne bi trebalo da vam bude teret: "Nemojte da žrtvujete svoja prijateljstva zbog toga", kaže Karin Anderson Abrel.

"Uverite ga u to da ste mu verni, trudite se oko njega i pružite mu dovoljno pažnje. Nemojte koketirati sa drugima, budite saosećajni, nežni, dosledni i iskreni. Ako niste spremni na to, nemojte se ni upuštati u takav odnos", nastavlja ona.

Prevara može da donese traumatična iskustva i nije jednostavno biti sa nekim ko sumnja da ćete ga prevariti. "Naučite ga da vam veruje, ali ostanite dosledni sebi i svojim potrebama", savetuju stručnjaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.