Najlepše od najlepših: Pet Mis sveta koje pamtimo FOTO

Nedavno je na Floridi održan prestižni izbor lepote za mis sveta (pod nazivom "Mis univerzum") i ovogodišnja pobednica je 26-godišnja Meksikanka Andrea Meza, prva pratilja je mis Brazila, dok je druga pratilja mis Perua.

Utorak, 18.05.2021.

14:01

Izvor: B92

Najlepše od najlepših: Pet Mis sveta koje pamtimo FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Izbor za "Mis univerzum" je takmičenje koje izaziva različite komentare, o lepoti devojaka se polemiše a često se i zaborave vrlo brzo posle titule koju ponesu. Neke ipak zapamtimo. Evo naše liste top pet misica sveta.

5. Stefanija Fernadez (30)

Ova Venecuelanka pobedila je na takmičenju 2009. godine i sada je ponosna vlasnica kozmetičkog veganskog brenda i redovno informiše javnost o HIV virusu, zaštiti, prevencijama i lečenju.

4. Amelija Vega (36)

Potiče iz Dominikanske republike i ovu titulu je ponela 20013. godine. Našla se na naslovnoj strani knjige Donalda Trampa "The Miss Universe guide to beauty", a tadašnja štampa je pisala da "njena elegancija i samopouzdanje nisu sa ovog sveta"

3.Dženifer Havkins (37)

Rođena je u Australiji, a postala je Mis 2004. godine. Te godine, lepotica je putovala svugde po svetu, govorila o bitnim društvenim pitanjima. Prilikom zvaničnog boravka u Brazilu sastala se za političarem Džozeom Alenkarom, koji je rekao da je "najlepša devojka koju je ikad video".

2. Bruk Li (50)

Titulu je ponela 1997. godine i potiče sa Havaja. Karijeru je nastavila u domenu televizijskog novinarstva, a glumila je u američkim TV serijama i filmovima. Ponosno ističe da je do sada jedina žena sa Havaja koja je ponela ovu titulu.

1. Angela Viser (54)

Rođena je u Holondiji, a posle titule je nastavila da se bavi javnim poslom, te se pojavljivala u serijama i ostala je upaćena po liku Gabrijele iz serije "Usa High". Jednom prilikom je rekla da se "mladoj devojci iz malog grada skroz promenio život" i da joj je bilo zadovoljstvo to što se "bavila dobrotvornim radom i što je upoznala mnogo divnih ljudi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.