Prvo polufinale i moda: Najekscentričniji kostimi sa Evrosonga koje ćemo svi da upamtimo FOTO

Prvo polufinale Evrosonga održano je sinoć u Roterdamu, gde su se publici predstavili muzičari iz 16 zemalja, od kojih je 10 prošlo dalje.

Sreda, 19.05.2021.

08:47

Izvor: B92

Prvo polufinale i moda: Najekscentričniji kostimi sa Evrosonga koje ćemo svi da upamtimo FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Voditelji 65. takmičenja za pesmu Evrovizije su bili Šantal Janzen, TV voditeljka, i pevač Jan Smit, dvostruka holandska evrovizijska predstavnica Edsilija Rombli i zvezda Jutjuba Niki de Jager.

Sem za muziku, publika je kao i uvek, zainteresovana i za scenske kostime izvođača. Većina pevača i pevačica u fokus su stavili prenaglašena i kičaste odevne izbore, što je trend godinama unazad. Mnogi su komentarisali da izvođači upravo tako privlače pažnju.

Ono što je sigurno, neki su se i zabavili gledajući razne stilske "predstave". Vladala je srebrna boja, cirkoni, šljokice, dezeni inspirisani folklorom, ali i kostimi u vidu anđela, šake itd...

Što se tiče šljaštećih elemenata, predstavnica Kipra je prednjačila - viseće perlice, cirkoni, sjaj u kombinaciji sa plesačima u crvenim kostimima zajedno su osvojili scenu.

Motive iz folklora pevačica iz Rusije je prenela na predimenzioniranu haljinu kombinujući sa crvenim radničkim kombinezonom.

Predstava stilizovanog anđela koji dolazi iz Norveške u svetlucavom odelu dominirala je scenom.

Foto: Profimedia

Pevačica iz Ukrajine se opredelila za crnu kombinaciju koju je uparila sa jaknom zelene boje koja podseća na jamboliju.

Foto. Profimedia

Podsetimo, Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina su prošli u finale, a niko iz zemalja regiona nije prošao dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.