Branka Katić: Džulijan je u Beograd došao kao vegetarijanac, a onda je probao sarmu...

Ljubavna priča naše proslavljene glumice Branke Katić i njenog supruga, engleskog producenta i reditelja Džulijana Farina, počela je jedne večeri u maju. Njih dvoje su u braku od 2000. godine.

Nedelja, 23.05.2021.

10:40

Izvor: Blic

Branka Katić: Džulijan je u Beograd došao kao vegetarijanac, a onda je probao sarmu...
Foto: Profimedia

Podeli:

"Sreli smo se jednog maja i proveli lepo veče s još nekoliko novih i starih prijatelja. Postojala je neka lakoća druženja od samog početka. Sećam se trenutka u kojem me pogledao s neizmernim razumevanjem kad sam pričala koliko teško proživljavam rat, trnci su me prošli od dubine i topline tog pogleda", između ostalog je rekla svojevremeno glumica, i dodala:

"Otkako smo se prvi put poljubili, bilo je sve baš kako volim - snažno i veselo, opušteno a nežno. Kaže moja prijateljica da je brak trenje. Slažem se s njenom teorijom. Samo je važno da do trenja može da dođe. Ne postoji čarobna formula za uspešan brak. Potrebne su abnormalne količine razumevanja, strpljenja i tolerancije. I treba znati kako da daš ljubav, a ne samo da je primaš", istakla je Branka. Kao i svakog zeta u prosečnoj srpskoj porodici, i Džulijana je na trpezi u domu Katića, tokom njihovog prvog susreta, dočekala sarma. A upravo ovaj specijalitet bio je dovoljan da poznati reditelj poklekne i batali svoj dugogodišnji stil života.

*ALT

"Džulijan je u Beograd došao kao vegeterijanac, pa je moja majka spremila posne i mrsne sarme. Katićima je to baš bilo čudno, sećam se da su gledali kao da je sa druge planete dok je jeo posnu sarmu", priznala je Branka tada za domaće medije, i dodala: "Počeli su da ga nagovaraju, i na kraju on je probao pravu sarmu. Od tog dana na našem meniju meso se jede veoma često".

Branka i Džulijan imaju dvoje dece, sinove Luija i Džoa, koji su prvu svoju reč izgovorili na srpskom jeziku, iako ova porodica već dugi niz godina živi u Londonu. Kako glumica sama kaže, njena kuća uvek je puna i stalno joj dolaze gosti iz Srbije i inostranstva, a suprug Džulijan se često šali kako je uz nju dobio i “paket Srba”.

"Naša kuća je uvek puna. Kada sam se udala za Džulijana, on me je uvek zafrkavao kako se oženio jednom Srpkinjom, a dobio tri Srbina za džabe. Nas vazda ima, ne samo iz Beograda, već iz celog sveta", nasmejano je izjavila glumica, ali i iznela neka svoja zapažanja o mentalitetu Engleza.

"U Engleskoj su svi fini, niko nije baksuz, ali umeju da budu pasivno agresivni. Jako je bitno da na snimanju niko nije baksuz", dodala je ona.

Branka svojim domom smatra Beograd, o kojem sa nostalgijom i romantikom u glasu često priča.

"Povratak u Beograd je uvek povratak kući. To je grad čije ulice volim, beogradski asfalt je mesto na kom se stvarno osećam kao svoj na svome. Imam beskrajno mnogo ljubavi za prijatelje koji žive ovde, kao i za kolege, jer mislim da smo izuzetno talentovani i zaigrani u svojoj strasti prema životu i našoj profesiji", rekla je glumica nedavno.

Branka je neretko govorila da njeni sinovi obožavaju dolaske u Beograd.

"Oni vole Beograd. Sada mi je stariji sin bio tu i uživao je. Ceo svoj život dolaze u Beograd", rekla je ona, a na pitanje da li im je bilo teško da odrastaju uz poznate roditelje, odgovorila:

"Koliko god da smo posvećeni svojim poslovima, ne mislimo da smo nekako posebni, ne ponašamo se drugačije od ostalih. Mi smo najbolji roditelji što umemo, ali nikada nismo potencirali to da smo uspešni u tome što radimo ili poznati. Prosto, meni to nije najvažnije. Ne bavim se zbog toga glumom. Tako da su deca odrasla u normalne mlade ljude koji poštuju svaku drugu profesiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.