Priče o komšijama koje će vas dirnuti: "Uživala sam gledajući kako odrastaš"

Internetom često kruže priče o najgorim komšijama, koji jedni drugima zagorčavaju život. Ipak, ima i onih sasvim drugačijih.

Nedelja, 30.05.2021.

07:30

Izvor: index.hr

Priče o komšijama koje će vas dirnuti:
Foto: Profimedia

Podeli:

Ekipa "Bored Pande" sakupila je na jedno mesto neke od najlepših priča o komšijama koji su pokazali da znaju šta znači zajednički život u miru i briga za ljude oko sebe.

Ovo su neke od njih.

1. "Sutra se selim, a baka koja živi u stanu pored mog rekla mi je par prelepih reči. "Nedostajaćeš mi. Svako veče kad si izašla s prijateljima, ostala sam budna sve dok se ne vratiš kući kako bih bila sigurna da si se vratila i da je sve u redu."

2. "Čujem veliku buku napolju. Izlazim i vidim svog komšiju kako popravlja moju ogradu koja je pala nedavno. Ponudio sam mu novac i pivo u znak zahvalnosti, ali odgovorio je da je bolje raditi lepe stvari nego očekivati nešto."

3. "Neočekivano sam izgubila muža pre šest meseci. Izgubila sam mačku prošle nedelje. Danas mi je komšija doneo mladu belu mačku. Nasmešila sam se prvi put nakon dugo vremena i ne mogu da skinem osmeh s lica."

4. "Dok sam vežbala sviranje klavira, komšija mi je gurnuo papirić ispod ulaznih vrata. Mislila sam da se žali na buku, ali je napisao svoju muzičku želju."

5. "Neki je tip sprejem napisao razne uvrede protiv gej parova na vrata garaže jednog gej para. Komšije su se okupile, ujedinile i prefarbale vrata u dugine boje."

*ALT

6. "Dostavljač je prošle godine tokom izolacije dostavljao gotovo 200 paketa dnevno. Kad je ukinuta izolacija, stotine komšija su izašle na ulicu i pozdravile ga kao heroja dok je prolazio. Izmamilo mu je suze na oči."

7. "Moja starija komšinica završila je u bolnici zbog moždanog udara, ali ipak se setila mog 21. rođendana. 'Oprosti što nisam ovo mogla sama da napišem, ali trenutno sam u bolnici. Zaista sam uživala gledajući te kako odrastaš u divnog mladog muškarca. Želim ti sve najbolje', pisalo je u njenoj poruci."

8. "Naš stari komšija nedavno je preminuo. Njegova je kći došla do nas noseći veliku plastičnu kesu. U njoj su bili svi božićni pokloni koje je njen otac pripremio za našu ćerku".

9. "Komšije trogodišnjeg gluvog deteta ujedinile su se i skupile novac da unajme instruktora. Sad svi uče znakovni jezik kako bi mogli da komuniciraju s malim komšijom."

10. "Stan nam je poplavila voda u visini jednog metra dok nismo bili kod kuće. Kad smo se vratili, dočekala nas je poruka na razbijenom prozoru. 'Vaš je pas na sigurnom, na spratu je', glasila je poruka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare